Open Close

Λιτός βίος και για την εκπαίδευση την επόμενη σχολική χρονιά

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε πλήρη ανάλυση των κενών και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την καλύτερη δυνατή οργάνωση ενόψει της ερχόμενης σχολικής χρονιάς. Θα ήθελα να πω, όμως, ότι πρέπει να στηριχθούμε πολύ στο φρόνημα, στην αυταπάρνηση», δήλωνε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του πριν από μερικές μέρες στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Το υπουργείο Παιδείας εκτιμά και υπολογίζει πως οι νέες προσλήψεις συνολικά στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα είναι 3.000 – 4.000, που θα αποτελέσουν «ανάσα», ενώ αναζητά κονδύλια από το ΕΣΠΑ για αναπληρωτές.

Όπως επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο πληθυσμός των εκπαιδευτικών έχει μειωθεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατά τριάντα περίπου χιλιάδες και μια ακόμα σχολική χρονιά έφτασε στο Πάσχα με χιλιάδες κενά. Είναι φανερό από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις της ηγεσίας του υπουργείου ότι και η επόμενη σχολική χρονιά θα κυλήσει στη γραμμή του «λιτού βίου», με εκπαιδευτικούς λιγότερους από όσους απαιτούνται και με ελαστικές εργασιακές σχέσεις στα σχολεία.

Από: alfavita.gr

Comments are closed.