Open Close

Το ΕΚΠΑ σε έκκληση προς τον Πρωθυπουργό

Σε δραματικό τόνο οι πρυτανικές αρχές του Καποδιστριακού ζητούν από τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς να παρέμβουν στο θέμα της συνεχιζόμενης κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών επικαλείται  τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ο οποίος θεωρούσε ότι ο πραγματικός «Εθνικός Οίκος» της Ελλάδας ήταν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και όχι οποιαδήποτε έδρα ανώτατης πολιτικής διοίκησης της χώρας.

Σε αυτή λοιπόν την βαρύνουσα συγκυρία και στο πνεύμα των πιο γνήσιων πατριωτικών παραδόσεων των Ελλήνων απευθύνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τους πολιτικούς αρχηγούς, να δώσουν δείγμα υψηλής αντίληψης των καθηκόντων τους οδηγώντας σε λύση την ομηρία του ελληνικού κοινού μας «Εθνικού Σπιτιού», της έδρας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα προσφέρουν έτσι επείγουσα, ανεκτίμητη όσο και αυτονόητη εθνική υπηρεσία με πολλαπλό θετικό αντίκτυπο.

Ποια όμως είναι η πολιτική παρέμβαση που επιζητούν οι πρυτανικές αρχές; Αν και δεν υπάρχει σαφής επεξήγηση στην ανακοίνωση, συνάγεται από τα συμφραζόμενα ότι ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις ζητούν από τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων να συναινέσουν και να αναλάβουν από κοινού την ευθύνη μιας αστυνομικής επέμβασης αλλά και των όποιων συνεπειών μιας επιχείρησης σε κλειστό χώρο.  Αντίθετα χαρακτηρίζουν σύνεση την αποποίηση της ευθύνης της ίδιας της πανεπιστημιακής κοινότητας να υπερασπιστεί, με μαζικό και ειρηνικό παρόν, το ακαδημαϊκό άσυλο.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο 360pedia.gr

Comments are closed.