Open Close

Διαμαρτυρία γονέων Περάματος να μην παραγραφούν τα χρέη του Δήμου προς τα σχολεία τους

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Λ. Ειρήνης & Αναπαύσεως – Πέραμα
enosigoneonperamatos@gmail.com
18/3/2015
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα η Ενωση Γονέων Περάματος, με Συλλόγους γονέων, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄Βαθμιας Περάματος – Κερατσινίου, την ΕΛΜΕ Πειραιά και πλήθος γονιών, κάναμε παρέμβαση στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περάματος.
Απαιτήσαμε να συζητηθεί εκ νέου η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 25/2/2015, που διαγράφει τα λειτουργικά έσοδα των σχολείων που χρωστάει ο Δήμος από το 2006.
Αλλη μια φορά καταλάβαμε τι θα πει “Δημοκρατία” στο Δημοτικό Συμβούλιο Περαματος”. Η πλειοψηφια της Δημοτικής αρχής μαζί με την παραταξη του κ. Τερζή, αποφασισαν “δημοκρατικά” να μην συζητηθεί το θεμα και να μην παρθεί καμία απόφαση. Παρέμπεψαν τη συζητηση στο επόμενο τακτικό συμβουλίο (δηλαδή μετα από 15 μερες)!!! Παρά τις εντονες αντιδρασεις όλων των φορεών της εκπαιδευτικής κοινοτητας που βρίσκοταν εκεί, η δημοτικη αρχη τους αγνοησε επειδικτικά και εκλεισε το θέμα. Ο Δημαρχος με αυταρχικό τρόπο απευθυνθηκε σε γονείς και εκπαιδευτικούς λέγοντας: “Οτι εδω μέσα εμείς παίρνουμε τις αποφασεις και όχι εσείς”.
Την ώρα που τα σχολεία υποβαθμίζονται και υπολειτουργούν, τα παιδιά του Περαματος υποσιτιζονται, η Δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) με μια μονοκοντυλιά, επικαλούμενη λογιστική τακτοποιηση, βαφτιζει τα λειτουργικά έσοδα – δαπάνες και τα διαγραφει. Θελει να διαβαλει και να απαξιώσει το γονεϊκό κίνημα ακυρωνοντας όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει από το 2006. Θυμιζουμε στους γονείς οτι οι οφελες του Δημου προς τα σχολεία της πόλης μας εχουν απασχολήσει δεκαδες φορές τα Δημοτικά Συμβουλια με όλες τις δημοτικές αρχες (Λαγουδακου, Γλύκα, Ζουμπούλη). Εχουν γινει απειρες κινητοποιησεις, παραστάσεις διαμαρτυριας, όπως επίσης εχουν κατατεθεί υπομνηματα, αιτηματα προς τη ΔΕΠ, Δημαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο, παραταξεις, Υπουργεια Εσωτερικων και Παιδείας, Περιφέρεια Αττικής.
Ολα τα παραπανω η Δημοτική αρχη κάνει πως δεν τα γνωρίζει (λες και δεν είναι δημότες Περαματος). Δεν τα θεωρεί “όχληση” όπως ορίζει ο νόμος, αν δεν εχουν αριθμό πρωτοκόλλου! Επισημαίνουμε ότι τα χρέη του Δήμου προς τα σχολεία δεν έχουν καμία σχέση με τις δαπάνες του Δήμου, όσα βαφτίσια και να κάνει η δημοτική αρχή. Ειναι χρήματα που πληρώνουν οι γονείς μέσα από άμεσους ή εμμέσους φόρους προς το κράτος και δεν εχουν κανενα δικαιωμα να τα παρακρατούν. Στη νομιμότητα που επικαλούνται, επικροτούν την παρανομία που έγινε στο Δημο το 2006.
Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων της πόλης μας να ενημερώσουν όλους τους γονείς των σχολείων, για τις νέες εξελίξεις.
Δε θα επιτρέψουμε σε καμία δημοτική αρχή να στερήσει από τα παιδιά μας τη λειτουργία των σχολείων, να αδειάζει και άλλο τις τσέπες μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να ακυρωθεί αμεσα σε εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο η κατάπτυστη απόφαση που παρθηκε στις 25/2/2015.

Να αποδοθούν τώρα όλα τα χρήματα στα σχολεία του Περάματος.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περάματος

 

 

Comments are closed.