Open Close

5.000 υποτροφίες για παρακολούθηση φροντιστηριακών μαθημάτων για την επόμενη σχολική χρονιά

Πέντε χιλιάδες υποτροφίες για παρακολούθηση φροντιστηριακών μαθημάτων χορηγεί για την επόμενη σχολική χρονιά η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών φροντιστών Ελλάδος.

Το πρόγραμμα αφορά την ερχόμενη σχολική χρονιά. Οι μαθητές που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν σε όποιο φροντιστήριο μέλος της ΟΕΦΕ, οπουδήποτε στην Ελλάδα για να μάθουν πως μπορούν να διεκδικήσουν μία από τις 5.000 υποτροφίεςδωρεάν παρακολούθησης.

Τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε ένα διαγνωστικό τεστ και οι τελικοί δικαιούχοι των υποτροφιών θα επιλεγούν με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης των φροντιστών της Αττικής παρουσιάστηκε έρευνα που πραγματοποίησε η PALMOS ANALYSIS για λογαριασμό του Συλλόγου και καταγράφει τις επιλογές των οικογενειών για την εξωσχολική στήριξη των παιδιών τους και το μέγεθος της φοροδιαφυγής που προκύπτει κυρίως από την παραπαιδεία των ιδιαίτερων μαθημάτων.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις απαντήσεις των 500 γονέων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην έρευνα, και με δεδομένη την διστακτικότητα παραδοχής συμμετοχής σε παράνομη δραστηριότητα, προκύπτει ετήσια δαπάνη των νοικοκυριών για εξωσχολική υποστήριξη,250.000.000 ευρώ για ιδιαίτερα μαθήματα και 420.000.000 ευρώ για φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο 360pedia.gr/dwrean-frontistirio/

Comments are closed.