Open Close

ΚΕΣΥΨΥ ΑΠΘ: Ομάδα Διαχείρισης Άγχους

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ) για μια ακόμα χρονιά θα διεξαχθεί Ομάδα Διαχείρισης Άγχους απευθυνόμενες σε φοιτητές από όλες τις σχολές του Α.Π.Θ.
Όλοι αντιμετωπίζουμε άγχος κάποιες φορές.  Το άγχος μπορεί να είναι χρήσιμο όταν μας βοηθάει να αποφύγουμε επικίνδυνες συνθήκες ή όταν μας ενθαρρύνει να λύσουμε καθημερινά προβλήματα.  Το άγχος μπορεί να εκφραστεί ως μια ήπια δυσφορία αλλά και ως μια τρομακτική κρίση πανικού.  Μπορεί να διαρκεί μόλις λίγα λεπτά αλλά μπορεί να είναι συχνό και να επανεμφανίζεται για πολλά χρόνια.
Το άγχος είναι δυσλειτουργικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί όταν είναι έντονο και προκαλεί δυσφορία, όταν έχει μεγάλη διάρκεια και όταν δημιουργεί εμπόδια στις σπουδές ή την εργασία και τις σχέσεις του ατόμου.
Στην Ομάδα Διαχείρισης Άγχους μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές/τριες του Α.Π.Θ. που αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις λόγω του άγχους συμπεριλαμβανομένου:

  • Ψυχοσωματικά συμπτώματα- όπως ταχυκαρδίες, εφιδρώσεις, ζαλάδες, ναυτίες, διάρροια, ανησυχία, μυϊκή ένταση ή πόνο
  • Ψυχολογικά συμπτώματα- όπως υπερβολικούς ή μη-ρεαλιστικούς φόβους και ανησυχίες, δυσκολία συγκέντρωσης και μάθησης, αναποφασιστικότητα, κόπωση, νευρικότητα
  • Συμπεριφορικά συμπτώματα- όπως αποφυγή αγχογόνων συνθηκών, επαναλαμβανόμενες ή καταναγκαστικές συμπεριφορές, δυσφορία σε κοινωνικές συνθήκες, φοβική συμπεριφορά.

Οι συμμετέχοντες της ομάδας για να μπορέσουν να διαχειριστούν το άγχος τους θα μάθουν:

  • Να χαλαρώνουν και να ελέγχουν τις σωματικές τους αντιδράσεις
  • Να ελέγχουν τις σκέψεις που τους ενοχλούν και τις γνωστικές διαστρεβλώσεις τους, και
  • Να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές/τριες  μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα. Πανέρα, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια στο apanera@psy.auth.gr ή τηλεφωνικά 2310 992621.  Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΑΠΘ

[ Συνέχεια του άρθρου στο: Νέα & Ανακοινώσεις Πανεπιστημίων ]

Comments are closed.