Open Close

Επιστολή Τ. Κουράκη στα 5 από τα 60 Π. Πειραματικά Σχολεία

Δεν έχει εξασφαλισθεί κονδύλι για τη διενέργεια εισαγωγικών εξετάσεων με τον τρόπο που έχει συμβεί τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, με επιστολή προς τα πέντε ιστορικά Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία αναφέρει ότι

Α. Προωθείται νομοθετική ρύθμιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με την οποία θα χαρακτηρισθούν ως «Πρότυπα» τα εξής γυμνάσια: Π.Π.Γ. Ιωνιδείου Σχολής, Βαρβάκειο Π.Π.Γ., Π.Π.Γ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, Π.Π.Γ. Αναβρύτων, Π.Π.Γ. Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Β. Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες να γνωμοδοτήσουν σχετικά με τα κριτήρια και τον τρόπο εισαγωγής μαθητών/τριών στην Α΄ Γυμνασίου.

Γ. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι δεν έχει εξασφαλισθεί από την παραιτηθείσα Δ.Ε.Π.Π.Σ. κάποιο κονδύλι για τη διενέργεια εισαγωγικών εξετάσεων με τον τρόπο που έχει συμβεί τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη.

Δ. Έτσι, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει κεντρικό βαθμολογικό κέντρο και να διορθωθούν τα γραπτά με τη συνδρομή εκπαιδευτικών από άλλες σχολικές μονάδες ούτε και να υπάρξει κεντρική επιτροπή θεμάτων.

Ε. Στη γνωμοδότησή τους οι προαναφερθείσες πέντε σχολικές μονάδες θα καταλήξουν με μια διαδικασία τριών φάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και την Τετάρτη 18/03/2014 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εξής συνεδριάσεις με τη σειρά που ακολουθούν:

1) Συνεδρίαση Σχολικού Συμβουλίου (άρθρο 51 του νόμου 1566/1985) Οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας, το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων, οι εκπρόσωποι του 15/μελούς συμβουλίου των μαθητών/τριών (που θα ορισθούν με απόφαση του 15/μελούς) και ο εκπρόσωπος του Δήμου θα ανταλλάξουν απόψεις όσον αφορά τα κριτήρια και τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών/τριών στην Α΄ Γυμνασίου. Για όποια γυμνάσια υπάρχουν σύλλογοι αποφοίτων, μπορούν να καταθέσουν εγγράφως την άποψή τους στη Διεύθυνση του γυμνασίου και αυτή να ακουστεί στη συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση αυτή θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

2) Συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, παρουσία των μελών του ΕΠΕΣ Στο πνεύμα της συνεργασίας που προβλέπεται και στο άρθρο 41, παρ. 2 του νόμου 3966/2011, τα μέλη του ΕΠΕΣ θα παραστούν στη συνεδρίαση του Συλλόγου διδασκόντων που θα πραγματοποιηθεί με το ίδιο θέμα. Ο Σύλλογος διδασκόντων θα καταλήξει στην πρότασή του, όσον αφορά τα κριτήρια και τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών/τριών, λαμβάνοντας υπόψη του τους προβληματισμούς που θα έχουν αναπτυχθεί στο Σχολικό Συμβούλιο, τις αντικειμενικές δυνατότητες της σχολικής μονάδας (ως προς την υλικοτεχνική δομή και το εκπαιδευτικό προσωπικό) και τις απόψεις που πιθανόν να εκφράσουν τα μέλη του ΕΠΕΣ.

3) Συνεδρίαση ΕΠΕΣ Το ΕΠΕΣ, λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη την άποψη του Συλλόγου διδασκόντων, ο οποίος θα φέρει και το βάρος της όλης διαδικασίας, εισηγείται στη Δ.Ε.Π.Π.Σ. τα κριτήρια και τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών/τριών στην Α’ Γυμνασίου. Στην εισήγησή του επισυνάπτει και αντίγραφο της πράξης της συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων. Η εισήγηση πρέπει να έχει σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Δ.Ε.Π.Π.Σ. (depps@minedu.gov.gr ) μέχρι την Τετάρτη 18/03/2015 και έντυπα μέχρι τη Παρασκευή 20/03/2015.

Συνέχεια του άρθρου: εδώ

[ Συνέχεια του άρθρου στο: esos.gr ]

Comments are closed.