Open Close

Αντιεκπαιδευτική ρότα έχει χαράξει το Υπ. Παιδείας

Με αφορμή τη συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Μάρτη, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, αφού επισημαίνει ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από ένα μήνα καθυστέρηση, τονίζει:

«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κινήθηκε στην ίδια αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική ρότα, πιστή στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, τονίζοντας τις δεσμεύσεις που απορρέουν από παλιά και νέα μνημόνια, επικαλούμενη ‘’καμένη γη’’ και τη “σκληρή οικονομική συγκυρία για την περίοδο που διανύουμε”. Γι’ αυτό ο υπουργός κ. Μπαλτάς, βάζοντας εξαρχής το πλαίσιο της συζήτησης, τόνισε ότι “οικονομικές απαιτήσεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν”, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Κουράκης συμπλήρωσε ότι “χρήματα στους εκπαιδευτικούς και στην εκπαίδευση δεν θα πέσουν”! Τα ίδια επιχειρήματα δηλαδή που έλεγαν και προηγούμενες κυβερνήσεις!

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που απέρριψε το σύνολο σχεδόν των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, αλλά και ορισμένα άμεσα μέτρα ανακούφισης εκπαιδευτικών και μαθητών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζήτησε κατανόηση και συναίνεση, προτείνοντας συναντήσεις τύπου “χαλαρής κουβεντούλας”!

Συγκεκριμένα:

Διαβάστε περισσότερα: εδώ

[ Συνέχεια του άρθρου στο: ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ]

Comments are closed.