Open Close

Ο «Κάβος» Του 4μηνου και στην Παιδεία

Και στην Παιδεία, οποιαδήποτε συζήτηση για μέτρα με δημοσιονομική επίπτωση μετατίθεται για μετά τον «κάβο» του τετράμηνου όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας στους Δασκάλους. Ο Αριστείδης Μπαλτάς κατά τη συνάντηση του με την Διδασκαλική Ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί στην παρούσα «σκληρή οικονομική συγκυρία» να δεσμευτεί για διορισμούς και ξεπάγωμα των μισθολογικών. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, πάντως, θα πληρωθούν σταδιακά μέχρι την Παρασκευή.

Μουδιασμένη εμφανίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ως προς τηνυλοποίηση των δεσμεύσεων για κάλυψη των αναγκών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Στις συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες αποφεύγει οποιαδήποτε δέσμευση τόσο για τον αριθμό όσο και για το χρόνο των προσλήψεων.

… ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια περί προσλήψεων εκπαιδευτικών, καθώς οι ανάγκες των σχολείων είναι πολύ μεγάλες, με πρώτη προτεραιότητα τους απολυμένους και τους ευρισκόμενους σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Κομνηνός Μαντάς με φανερά σκωπτική διάθεση δήλωσε μετά την συνάντηση:

Η δημιουργική ασάφεια του Βαρουφάκη έγινε σκέτη ασάφεια του Κουράκη.

Όσο για την διαδικασία πρόσληψης, μετά το σήριαλ της περασμένης εβδομάδας και την κάπως άκομψη αποστασιοποίηση του υπουργού από τα όσα είπε ο αναπληρωτής, στην συνάντηση με την ΟΛΜΕ, για ΑΣΕΠ με κριτήρια αλλά χωρίς γραπτή εξέταση, ο Τάσος Κουράκης περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για την οποία θα συνεκτιμηθεί η πρόσφατηαπόφαση του ΣτΕ η οποία βάζει φρένο σε προσλήψεις μόνο βάση προϋπηρεσίας.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, είπε ..

Συνέχεια του άρθρου εδώ

[ Συνέχεια του άρθρου στο: 360pedia ]

Comments are closed.