Open Close

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ Ταξίδι στα μαθητικά τα χρόνια

Ενα μεγάλο ταξίδι στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης, μέσα από βιβλία, μαθητικά αντικείμενα και έγγραφα που φτάνουν μέχρι τα μέσα του 17ου αιώνα, θα κάνουν οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα.

Το μουσείο, το οποίο δημιουργήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού, είναι σχεδόν έτοιμο και τις επόμενες εβδομάδες θα υποδεχτεί τα πρώτα σχολεία.

Η συλλογή του νέου μουσείου είναι ανεκτίμητη για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πώς εξελίχθηκε η ελληνική Εκπαίδευση στο πέρασμα των αιώνων.

Από το βιβλίο των Μύθων του Αισώπου του 1642 που διάβαζαν οι μαθητές λόγω του διδακτικού περιεχομένου τους, μέχρι τα ριζοσπαστικά βιβλία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του Ελευθέριου Βενιζέλου, το μουσείο παρουσιάζει μια ξεκάθαρη εικόνα όχι μόνο του ελληνικού σχολείου αλλά και του τρόπου με τον οποίο οι εκάστοτε κυρίαρχες ιδεολογίες επηρέαζαν το περιεχόμενο των βιβλίων.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής, ωστόσο, δεν προσφέρει ένα ξερό μάθημα Ιστορίας. Είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν το παρελθόν της ελληνικής εκπαίδευσης με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, μέσω παιχνιδιών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Συνέχεια του άρθρου: εδώ

[ Συνέχεια του άρθρου στο: Έλληνες Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί ]

Comments are closed.