Open Close

Κλήρωση από φέτος στα 55 Πειραματικά Σχολεία

Καταργούνται από εφέτος οι εξετάσεις στα 55 Πειραματικά σχολεία. Οι μαθητές θα εισαχθούν με κλήρωση θα γίνει την περίοδο που είχαν προγραμματιστεί οι εξετάσεις. Διαχωρίζονται 5 ιστορικά Πρότυπα σχολεία τα οποία θα διατηρήσουν την επιλογή μαθητών με εξετάσεις, αν το επιθυμούν.

Ο υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς ξεκαθάρισε το τοπίο για τα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία κατά τη διάρκεια της συνάντησης γνωριμίας που είχε με τους συντάκτες του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ.

 Τις επόμενες ημέρες ορίζεται νέα Διοικούσα Επιτροπή, στη θέση αυτής που παραιτήθηκε, η οποία θα αναλάβει τη μετάβαση στο νέο καθεστώς με γνώμονα τον σαφή  διαχωρισμό των Πρότυπων από τα Πειραματικά σχολεία. Διαφορετική θα είναι και η διαδικασία επιλογής των μαθητών η οποία θα ακολουθείται μόνον στην τάξη εισαγωγής. Τόσο στα Πειραματικά όσο και στα Πρότυπα, η προαγωγή των μαθητών στην επόμενη βαθμίδα, θα είναι ακώλυτη χωρίς δηλαδή κάποια ειδική διαδικασία. Οι μαθητές του Δημοτικού θα περνούναυτόματα στο Γυμνάσιο και από το Γυμνάσιο στο Λύκειο. Διαδικασίες κλήρωσης μαθητών και μαθητριών σε κάθε σχολική βαθμίδα θα γίνονται μόνο για τυχόν συμπληρωματικές θέσεις, οι οποίες θα καθορίζονται από τα όργανα διοίκησης του σχολείου.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο 360pedia.gr/klhrwsh-peiramatika/

Comments are closed.