Open Close

Κοστολογημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στα σχολεία

Ο Αριστείδης Μπαλτάς ανακοίνωσε στη Βουλή ότι αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας και τώρα αναζητεί τρόπο χρηματοδότησης για να ξεκινήσει αν είναι δυνατόν από το Μάρτιο.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όπως και όλων των υπουργείων, τηρεί στάση αναμονής για όποιον σχεδιασμό έχει οικονομικό κόστος. Είναι σαφές ότι οι προτεραιότητες θα καθοριστούν και με βάση το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που είναι ακόμη σε εξέλιξη με τους πιστωτές της χώρας.

Η αντιμετώπιση της πείνας στα σχολεία έχει επείγουσα διάσταση. Όπως όλα δείχνουν θα ενταχθεί στο συνολικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση το οποίο θα είναι ίσως το πρώτο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Παιδείας έχει στη διάθεσή του κοστολογημένο πρόγραμμα που κατάρτησε ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο προβλέπει

  • Δεκατιανό για όλους τους μαθητές με σάντουιτς και χυμό ή γάλα
  • Μεσημεριανό για τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους μαθητές

Το κόστος δεν ξεπερνά το 0,25 ευρώ την ημέρα, ανά μαθητή. Με δεδομένο ότι απομένουν πλέον τρεισήμισι μήνες για τη λήξη της σχολικής χρονιάς το συνολικό κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 65 εκ. ευρώ.

Διαβάστε την συνέχεια στο 360pedia.gr/protash-peina-sxoleia/

Comments are closed.