Open Close

Εγκύκλιο για εξετάσεις στα Πειραματικά ζητά από τον υπουργό η Διοικούσα Επιτροπή τους

Απαντήσεις για την κριτική περί «αριστείας» ζητά η διοικούσα επιτροπή των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες για τις προγραμματισμένες εξετάσεις εισαγωγής στα προγράμματά αυτά.

Τα μέλη της Επιτροπής ζητούν από τον υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε μια σειρά από ενέργειες που θα αποσαφηνίσουν τις προθέσεις του και με την επιστολή τους ζητούν:

Εντός του Φεβρουαρίου: έκδοση εγκυκλίου της ΔΕΠΠΣ, σχετικά με τη διαδικασίες και τις ημερομηνίες πραγματοποίησης: α) της κλήρωσης των μαθητών για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, β) των εξετάσεων εισαγωγής για την πρώτη τάξη των γυμνασίων και λυκείων.

Υπενθυμίζεται ότι  διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΕΠΠΣ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου.

Η παράδοση των δελτίων συμμετοχής των μαθητών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου, η κλήρωση και οι εξετάσεις των μαθητών να πραγματοποιηθούν εντός του Ιουνίου.

Εντός του Απριλίου, την προκήρυξη των θέσεων των μελών ΕΠΕΣ και των διευθυντών των πρότυπων πειραματικών σχολείων των οποίων η θητεία λήγει το τρέχον έτος  και κρίσεις των υποψηφίων για την πλήρωση των εν λόγω θέσεων.

 Εντός του Ιουνίου, προκήρυξη των κενών θέσεων πενταετούς θητείας και πλήρωση με διαδικασία αξιολογικών κρίσεων εντός του Ιουλίου.

Για όλα τα παραπάνω θέματα επιθυμεί και ζητά συνάντηση με τον υπουργό Α. Μπαλτά

Comments are closed.