Open Close

Τι θα γίνει με τους διορισμούς στην εκπαίδευση;

Το υπουργείο Παιδείας θα κληθεί τους επόμενους μήνες να απενεργοποιήσει μια ωρολογιακή βόμβα που κληρονόμησε. Το σημαντικότερο είναι ότι ο μοναδικός κωδικός απενεργοποίησης βρίσκεται σε άλλα χέρια, δηλαδή στο υπουργείο οικονομικών ή ίσως και στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Η βόμβα δεν είναι άλλη από τα κενά στα σχολεία και απειλεί να τινάξει στον αέρα ότι απέμεινε από την δημόσια εκπαίδευση.

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. έχει προβεί σε αρκετές εξαγγελίες έως τώρα και όλες έχουν θεσμικό χαρακτήρα. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Τόσο ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς όσο και ο αναπληρωτής Τάσος Κουράκης γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μεγάλο αγκάθι της εκπαίδευσης είναι η κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για μία εξίσωση με τουλάχιστον δύο αγνώστους

  • Τα κονδύλια που θα διατεθούν στο υπουργείο Παιδείας για προσλήψεις, είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό είτε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα
  • Ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης τον Αύγουστο

Η λύση αυτής της εξίσωσης θα κρίνει την ίδια τη λειτουργία των σχολείων στην επόμενη σχολική χρονιά. Στην πραγματικότητα δηλαδή το μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση γενικότερα είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία από το Σεπτέμβριο.

Είναι ενδεικτικό ότι εφέτος έγιναν, σταδιακά, περίπου 15.000 προσλήψεις αναπληρωτών και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αιρετών, λείπουν ακόμη,  μέσα Φεβρουαρίου, από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια 3.500 εκπαιδευτικοί. Τα κενά αυτά δεν θα καλυφθούν αφού οι πιστώσεις που έχουν απομείνει αρκούν μόλις για 620 αναπληρωτές.

Διαβάστε όλο το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο

http://360pedia.gr/diorismoi-sxoleia/

Comments are closed.