Open Close

6 υποτροφίες για τη συμμετοχή φοιτητών στην Προσομοίωση Ευρωπαϊκών Οργάνων

Το Europe  Direct της Περιφέρειας Κρήτης, αναγνωρίζοντας την ακαδημαϊκή συμβολή της δράσης EUropa.S. και θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στους νέους που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη λειτουργία της, προκηρύσσει διαγωνισμό για 6 υποτροφίες για τη συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης, στην Προσομοίωση Ευρωπαϊκών Οργάνων EUropa.S. (www.europas.irtea.gr).

Η Προσομοίωση EUropa.S. αποτελεί μία μοναδική προσομοίωση, διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων από  3 έως 6 Απριλίου 2015 για 6η συνεχόμενη επιτυχή χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και αποτελεί την μεγαλύτερη Προσομοίωση Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων στην Ελλάδα, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους από 1.300 συμμετέχοντες φοιτητές. Αποτελεί την πλέον διαδεδομένη δράση στην ακαδημαϊκή κοινότητα με έγκριτους Ακαδημαϊκούς υπευθύνους, άρτια καταρτισμένους επιστήμονες με εμπειρία ετών, ενώ παράλληλα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Στηρίζεται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, την Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και τον ίδιο τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Martin Schulz, για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Πρόκειται για ένα «παιχνίδι ρόλων» που προσομοιώνει με απόλυτη ταύτιση τις διαδικασίες και λειτουργίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Συμβουλίου της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Δικαστηρίου της Ε.Ε. Οι συμμετέχοντες στο πλαίσιο της προσομοίωσης, έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν τη θέση ενός Ευρωβουλευτή, Αρχηγού Κράτους ή Κυβερνήσεως, Υπουργού Οικονομικών της ΕΕ, Ευρωπαίου Επιτρόπου, Δικαστή ή Συνηγόρου, Μέλους της Ομάδας Κρίσης, Δημοσιογράφου, Μεταφραστή ή Μέλους του Επικουρικού Προσωπικού για τις ημέρες που διαρκεί το Συνέδριο.

Οι υποτροφίες καλύπτουν το κόστος συμμετοχής των φοιτητών στην Προσομοίωση (45€), τη διαμονή τους κατά τις ημέρες του συνεδρίου, καθώς και τη μετακίνησή τους αεροπορικώς, από και προς το Ηράκλειο ή τα Χανιά και αφορούν στις θέσεις των Θεσμικών Οργάνων και Μεταφραστών. Η καταβολή της υποτροφίας θα γίνει απευθείας από το Europe Direct Κρήτης στους διοργανωτές της Προσομοίωσης EUropa.S. για τους υποτρόφους.

Ο διαγωνισμός ξεκινάει  σήμερα 10 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015. Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης την οποία επιμελούνται τα στελέχη του Europe Direct Κρήτης και τα αποτελέσματα αυτής θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Κέντρου καθώς και την ιστοσελίδα της δράσης.

[ Συνέχεια του άρθρου στο: Φοιτητικά Νέα ]

Comments are closed.