Open Close

Συντήρηση του ασύρματου συστήματος μετάδοσης δεδομένων σε σχολεία

Το VBI, ασύρματο σύστημα μεταδοσης δεδομένων στα σχολεία λειτουργεί σε καθημερινή βάση για όλο το ωράριο λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας (Σχολείο, Διεύθυνση) έτσι ώστε, αφενός να είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή η λήψη διοικητικών εγγράφων και αφετέρου να γίνονται αντιληπτές αμέσως οι τυχόν βλάβες και να επιδιορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων και οι Διευθυντές των Σχολείων πρέπει να επιληφθούν προσωπικά του ζητήματος της καθημερινής λειτουργίας του συστήματος VBI, ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο εκπαιδευτικές μονάδες να μη λαμβάνουν έγγραφα, παρά το ότι το σύστημά τους δεν έχει υποστεί καμία βλάβη.
Απαιτείται, επίσης, να χρησιμοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα ο εναλλακτικός τρόπος λήψης δεδομένων (μέσω modem), ώστε να διαπιστώνεται ότι λειτουργεί ομαλά και αυτός. Ο έλεγχος λειτουργίας του εναλλακτικού τρόπου λήψης δεδομένων γίνεται απλώς με τη χρήση (δηλαδή τη σύνδεση με modem και τη λήψη αρχείων).

Σε  ότι αφορά την συντήρηση του σε κάθε περίπτωση, πριν από επέμβαση για την επιδιόρθωση βλαβών, να προηγείται επικοινωνία με το Γραφείο Υποστήριξης (Help Desk) της εταιρείας ALTEC (τηλ. : 210-68.72.800).

Σε περίπτωση κατάργησης ή συγχώνευσης μιας σχολικής μονάδας εξοπλισμένης με σύστημα VBI (Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ., Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις), τα μηχανήματα που αποτελούν το σύστημα, καθώς και τα κλειδιά USB πρέπει να παραδίδονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία ανήκε η σχολική αυτή μονάδα. Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι υπεύθυνοι για την προσωρινή φύλαξή τους και οφείλουν να ενημερώνουν αμέσως την Υπηρεσία μας για την παραλαβή τους.
Τα μηχανήματα φυλάσσονται με ευθύνη της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν να διατεθούν – μετά από σχετική εντολή της Υπηρεσίας μας – σε νεοϊδρυθέντα Σχολεία της περιοχής.
Διαβάστε περισσότερα στον παρακάτων σύνδεσμο
http://xenesglosses.eu/2015/02/vbi/

Comments are closed.