Open Close

Τι είπε ο υπουργός Παιδείας Α. Μπαλτάς στη Βουλή

Δριμεία κριτική επιφύλαξε ο υπουργός Παιδείας για τον νόμο 4009/11, γνωστό ως νόμο Διαμαντοπούλου στις προγραμματικές του δηλώσεις για την παιδεία: «Ο νόμος Διαμαντοπούλου υπήρξε η απόλυτη καταστροφή για την ανώτατη εκπαίδευση. Τελεία και παύλα».Επισήμανε την κατάργηση των διοικητικών συμβουλιών και ζήτησε συγγνώμη από όσους συμμετείχαν σε αυτά για την καλή τους πρόθεση και προαίρεση.

Για την τράπεζα θεμάτων σημείωσε ότι έβλαψε την εκπαιδευτική διαδικασία και εφαρμόστηκε για οικονομικούς παρά εκπαιδευτικούς λόγους: «Είναι από αυτά τα περίεργα έργα, που δεν γίνονται επειδή χρειάζονται, αλλά γίνονται επειδή κάποιοι θέλουν να πληρωθούν ή να πληρώσουν γι’ αυτά τα έργα».

Έθεσε τέλος στην αξιολόγηση και προανήγγειλε την απαρχή διαλόγου με τους εκπαιδευτικούς για την αποτίμηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και λειτουργίας του σχολείου σε σχεση με τους μαθητές και τους γονείς.

Πολύ ενδιαφέροντα ήταν όσα είπε και για τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία: Θα διατηρηθούν οι εξετάσεις για αυτή τη χρονιά αλλά στόχος είναι να αποσυνδεθεί το νόημα της αριστείας για φοίτηση σε αυτά.

Παρακολουθήστε εδώ ολόκληρη τη χθεσινή ομιλία του υπουργού Παιδείας.

Comments are closed.