Open Close

2 ψηφίσματα για την παρουσία ψυχολόγων και κοινωνιολόγων στα σχολεία

Υπουργείο Υγείας -Υπουργείο Εργασίας – Υπουργείο Παιδείας

Ένας Ψυχολόγος σε κάθε Σχολείο και σε κάθε Δημ Υπηρεσία Υγείας και Πρόνοιας

Γιατί είναι σημαντικό;

ΣΧΟΛΕΙΟ: Η εκπαίδευση ενός παιδιού δεν πρέπει και δεν μπορεί να περιορίζεται απλά στην μετάδοση συμβατικών γνώσεων. Η συμβολή στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και στην ενδυνάμωση της ψυχολογικής του ανθεκτικότητας αποτελούν απαραίτητοι στόχοι σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι ψυχολόγοι με τη παροχή των εξειδικευμένων υπηρεσιών τους μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα τόσο στην επίτευξη των παραπάνω στόχων όσο και σε πολλά άλλα ακόμη (πχ. συμβουλευτική γονέων, αντιμετώπιση φαινομένων σχολικού εκφοβισμού κτλ).

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ: Τα τελευταία χρόνια ο σύγχρονος άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις. Η παρουσία ψυχολόγων στις αρμόδιες δομές (Πρόνοια. Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Νοσοκομεία, Συμβουλευτικού σταθμοί) μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση πιθανών ψυχολογικών προβλημάτων.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ  ΕΔΩ

 Υπουργείο Υγείας – Υπουργείο Εργασίας – Υπουργείο Παιδείας

Ένας Κοινωνιολόγος σε κάθε Υπηρεσία, σχολείο

Γιατί είναι σημαντικό; Διότι η παγκόσμια παρούσα οικονομική κρίση ,η παγκοσμιοποίηση και τα ιδιαίτερα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τη Χώρα μας ,χρειάζονται εξιδεικευμένους επιστήμονες.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΕΔΩ

[ Συνέχεια του άρθρου στο: ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ]

Comments are closed.