Open Close

Πως να συντάξετε το βιογραφικό σας σε 1 σελίδα

Πως να συντάξετε το βιογραφικό σας σε 1 σελίδα

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις αναφορικά με τη σύνταξη ενός βιογραφικού θα πρέπει να είναι «Πόσο εκτενές θα πρέπει να είναι το βιογραφικό μου;» ή «Θα πρέπει το βιογραφικό μου να είναι μία ή δύο σελίδες;»

Δεν υπάρχουν κανόνες όταν πρόκειται για τη σύνταξη ενός βιογραφικού. Αλλά, διατηρώντας το όσο μπορείτε στις δυο σελίδες περίπου, είναι σίγουρα κερδοφόρο. Εάν έχετε πολλά χρόνια εμπειρίας και πολλές δεξιότητες να επιδείξετε, αυτό θα είναι πρόκληση.

Όμως, είναι απολύτως εφικτό – και ένα σύντομο, περιεκτικό βιογραφικό θα σας βοηθήσει να τραβήξετε την προσοχή των υπευθύνων πρόσληψης προσωπικού και να σας οδηγήσει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) σε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνέντευξη.

Εάν έχετε ένα βιογραφικό στο μέγεθος ενός μυθιστορήματος και πασχίζετε να το συρρικνώσετε στις δυο σελίδες, θα χρειαστείτε λίγη βοήθεια. Ας συζητήσουμε γιατί χρειάζεται να διατηρήσουμε το βιογραφικό μας σύντομο και πως μπορείτε να συρρικνώσετε ένα μακροσκελές βιογραφικό.

Γιατί χρειάζεται το βιογραφικό να είναι σύντομο;

Οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού και οι εργοδότες είναι πολυάσχολοι. Λαμβάνουν εκατοντάδες αιτήσεις για μια μεμονωμένη θέση εργασίας και προσπαθούν να καλύψουν πολλαπλές θέσεις εργασίας κάθε φορά. Με απλά λόγια, δεν έχουν τον χρόνο για να διαβάσουν σελίδες ολόκληρες με πληροφορίες σχετικά με ένα άτομο.

Διατηρώντας το βιογραφικό σας περιεκτικό και εντός θέματος, θα κάνετε τη ζωή των υπευθύνων πρόσληψης πιο εύκολη. Επίσης, εξασφαλίζετε ότι θα μεταβιβάσετε όλα τα δυνατά σας σημεία στο χρόνο που αφιερώνουν για να ρίξουν μια γρήγορη ματιά στο βιογραφικό σας.

Αφαιρέστε οποιαδήποτε εμπειρία πριν από 10 χρόνια

Ένα έξυπνο τρικ για να συρρικνώσετε το βιογραφικό σας σε 1 – 2 σελίδες είναι να αφαιρέσετε ρόλους που κατείχατε παλαιότερα. Το πρόσωπο το οποίο βλέπει το βιογραφικό σας δεν ενδιαφέρεται για το τι κάνατε 10 χρόνια πριν. Ειδικά, εάν έχετε πολλές συναφείς εμπειρίες από τότε.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες στις πρόσφατες εμπειρίες σας. Διατηρείστε παλαιότερες εμπειρίες σας απλά με έναν τίτλο και μια ημερομηνία. Αυτό θα δείξει το μονοπάτι που έχετε επιλέξει για να φτάσετε εκεί που βρίσκεστε σήμερα.

Ανακαλύψτε τι είναι σημαντικό και τι όχι

Λοιπόν, διαθέτετε πολλές εμπειρίες και εντυπωσιακά επιτεύγματα; Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλετε να τα συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας. Αλλά, περιμένετε ένα λεπτό – έχετε σκεφτεί ποιές από αυτές τις δεξιότητες είναι πραγματικά συναφείς με τη θέση στην οποία κάνετε αίτηση;

Μελετήστε την αγγελία εργασίας και προσπαθήστε να ανακαλύψετε τι ψάχνει η εταιρεία. Αυτές είναι οι δεξιότητες, οι οποίες θα πρέπει να κατέχουν εξέχουσα θέση στο βιογραφικό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να περικόψετε οτιδήποτε δεν φαίνεται να σχετίζεται με την θέση στην οποία κάνετε αίτηση.

Αφαιρέστε τις στερεότυπες εκφράσεις

Θέλετε το βιογραφικό σας να παρατηθεί, χωρίς καμία αιτιολογία, στο σωρό των απορριφθέντων; Χρησιμοποιείστε στερεότυπες εκφράσεις! Εκφράσεις όπως «ομαδικό πνεύμα» ή «επίλυση προβλημάτων» έχουν διαβαστεί πάρα πολλές φορές από τους υπευθύνους πρόσληψης προσωπικού – τόσο πολύ που τους εκνευρίζουν κάθε φορά που τις ξαναδιαβάζουν.

Πηγή

Comments are closed.