Open Close

Πανελλήνιες 2021: Εξεταστέα Ύλη και Περικοπές

Πανελλήνιες 2021: Εξεταστέα Ύλη και Περικοπές

Έντονη είναι η αγωνία μαθητών και εκπαιδευτικών αναφορικά με την εξεταστέα ύλη των Πανελληνίων λόγω της πανδημίας.

Στις Πανελλήνιες του 2020, οι μαθητές εξεταστήκαν με μειωμένη ύλη, από αυτήν που είχε οριστεί αρχικά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Κατά αναλογία, υπάρχει έντονος προβληματισμός και σχετικές προτάσεις και για τη φετινή χρονιά όπου οι υποψήφιοι ήδη βρίσκονται σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης και βιώνουν πολύ πιο νωρίς τις αλλαγές στην εκπαιδευτική τους καθημερινότητα.

Υπό αυτό το πρίσμα, προφανώς, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου όταν ερωτήθηκε σχετικά, δήλωσε:

«Όπως και πέρσι κάναμε προσαρμογές, εφόσον είχαμε τα δεδομένα, δεν αποκλείεται και φέτος να γίνει μείωση της ύλης αναλόγως πως θα εξελιχθεί η πανδημία και για πόσο καιρό θα είμαστε σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων».

Παράλληλα, σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και όπως αναδημοσιεύεται από αρκετά sites, φιλοξενούνται σχετικές δηλώσεις του πρόεδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννη Αντωνίου πως πράγματι η μείωση της ύλης της Γ’ Λυκείου αποτελεί ένα ενδεχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως κρίνεται σκόπιμο η σχετική απόφαση να ληφθεί έγκαιρα συμβαδίζοντας με την προετοιμασία των υποψηφίων. Καταλυτικός παράγοντας βέβαια θα είναι η εξέλιξη της πανδημίας και το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Προς το παρόν η επίσημη εξεταστέα ύλη είναι η συγκεκριμένη.

Δείτε την εξεταστέα ύλη

Comments are closed.