Open Close

Δράσεις ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Έργο «INCLUSIVE SCHOOLS FOR ROMA»

Δράσεις ενημέρωσης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «INCLUSIVE SCHOOLS FOR ROMA»

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το Athens Lifelong Learning Institute, η ΜΚΟ Αντίρροπον και οι Νέοι Ορίζοντες των Ελλήνων Ρομά υλοποιούν το έργο «Inclusive Schools For Roma» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Rights, Equality and Citizenship” (Grant Agreement, number: 881953 — Inclusive Schools REC- AG-2019 / REC-RDIS-DISC-AG-2019). Η διάρκεια του έργου είναι δύο έτη (01-06-2020 έως 31-05-2022).

Το έργο «Inclusive Schools For Roma» στοχεύει στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή μιας αποτελεσματικής ενταξιακής στρατηγικής για την επιτυχή ενσωμάτωση των Ρομά μαθητών/τριών στο σχολείο. Πρόκειται για μια παρέμβαση, η οποία θα εφαρμοστεί πιλοτικά για ένα ολόκληρο σχολικό έτος σε είκοσι (20) επιλεγμένα σχολεία στην ελληνική επικράτεια και θα εμπλέκει περίπου 200 εκπαιδευτικούς και 50 διαμεσολαβητές (mediators). Περιλαμβάνει την ανάπτυξη οδηγών επιμόρφωσης και υποστήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και υποστηρικτικού υλικού, στο οποίο θα επιμορφωθούν οι Διαμεσολαβητές και τα συμμετέχοντα στην πιλοτική εφαρμογή σχολεία.

Στο πλαίσιο της διάδοσης του έργου υλοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις-workshops: α) στην Κρήτη, β) στα Ιωάννινα, γ) στην Πάτρα, δ) στη Θεσσαλονίκη και ε) στην Αθήνα.

Η ενημέρωση αυτή αποτελεί το εφαλτήριο για να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος με την τοπική κοινότητα σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών αυτών και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι τοπικοί φορείς για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 10.00-12.30 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-WORKSHOP με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές στην Εκπαίδευση παιδιών Ρομά» για την Πάτρα.

Η δράση απευθύνεται σε στελέχη εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς της Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, σε μέλη της τοπικής επιστημονικής κοινότητας, σε διαμεσολαβητές και σε εκπροσώπους συλλογικών οργάνων της τοπικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η αίτηση συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί μέχρι την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση romaeuropeanproject@iep.edu.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Comments are closed.