Open Close

Αλλαγές στους Εισακτέους των Στρατιωτικών για τις Πανελλήνιες του 2021

Αλλαγές στους Εισακτέους των Στρατιωτικών για τις Πανελλήνιες του 2021

Μια σημαντική ενημέρωση υπήρξε χθες σε σχετική ανακοίνωση τύπου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έχει να κάνει με τον αριθμό των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές. Να υπογραμμίσουμε εδώ πως, οποιαδήποτε αύξηση του σχετικού αριθμού, επιδρά θετικά για τους υποψηφίους για δυο βασικούς λόγους.

Καταρχάς, δίνεται μεγαλύτερος αριθμός θέσεων που, σε ορισμένες Σχολές, είναι αναλογικά πολύ μικρός (π.χ. στις ΣΣΑΣ) και κατά συνέπεια περισσότεροι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση. Παράλληλα, οποιαδήποτε αύξηση των εισακτέων στις σχολές είτε συγκρατεί είτε και πιέζει προς τα κάτω τις βάσεις ενός τμήματος, σε συνάρτηση βέβαια με τις προτιμήσεις και τις επιδόσεις των υποψηφίων.

Αναλυτικότερα το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει πως «σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ., όσον αφορά στην ενίσχυση της Άμυνας και της Ασφάλειας σε προσωπικό, και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Εσωτερικών, εγκρίθηκε για το έτος 2021 η εισαγωγή 516 επιπλέον σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές, καθώς και η πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (Ο.Β.Α.)».

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα κατανεμηθούν αυτές οι θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές σε κάθε επιστημονικό πεδίο. Όσον αφορά, τις στρατιωτικές σχολές, τις βάσεις τους και την κατανομή τους ανά πεδίο, μπορείτε ΕΔΩ να δείτε τις σχολές και τις βάσεις της τελευταίες τριετίας.

Επιμέλεια Σύνταξης: EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας

Comments are closed.