Open Close

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ: Εκπαιδευτικοί από 6 χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο bullying

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ: Εκπαιδευτικοί από 6 χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο bullying

Η 2η Διακρατική Συνάντηση των Εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: «Let’s stop bullying together» πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με τη συμμετοχή δύο εκπαιδευτικών του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι τρόποι και οι πρακτικές αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού. Οι κ.κ. Μαίρη Παπαχρήστου και Ελένη Κοκκίνου, εκπαιδευτικοί του Λυκείου και μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Προγράμματος, παρουσίασαν στους συναδέλφους τους από τα σχολεία-εταίρους τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος. Παράλληλα, κατέθεσαν τις απόψεις τους αναφορικά με δράσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τελευταίου έτους του προγράμματος, προκειμένου να αναδειχθεί η σοβαρότητα και η οξύτητα του εκφοβισμού ως μορφή σύγχρονης κοινωνικής παθογένειας.
Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα «Let’s stop bullying together» συμμετέχουν τα σχολεία St. Paul im Lavanttal από την Αυστρία (συντονιστής),
Lycée Polyvalent d’Alembert από την Γαλλία (Παρίσι),
I.I.S.S. «Concetto Marchesi» από την Ιταλία (Κατάνια),
Inete – Instituto de Educação Técnica από την Πορτογαλία (Λισαβόνα), IES Joaquin Turina από την Ισπανία (Σεβίλλη) και Αριστοτέλειο Κολλέγιο από την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη).
«Στόχος μας ήταν να καθοριστούν οργανωμένες συνεργατικές δράσεις των μαθητών των σχολείων για να αναδειχθεί σε όλες τις εκφάνσεις του το θέμα του εκφοβισμού, να προταθούν μέτρα για την αντιμετώπισή του τόσο μέσα στο σχολείο όσο και με τη συνδρομή των γονέων και άλλων αρμόδιων φορέων και κυρίως να προληφθεί οποιοδήποτε φαινόμενο μέσα στο σχολικό περιβάλλον», επισήμανε η κ. Παπαχρήστου.
Οι εκπαιδευτικοί έλαβαν μέρος σε ημερίδες, όπου έγιναν παρουσιάσεις από ειδικούς της Διεθνούς Αμνηστίας και εκπροσώπους της εκπαίδευσης, καθώς και σε εργαστήρια με τους μαθητές του Inete – Instituto de Educação Técnica.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ.

Comments are closed.