Open Close

Η επένδυση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η επένδυση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, συμμετείχε σε τρεις διαδοχικές συνόδους Συμβουλίων Υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η πρώτη σύνοδος, κοινή μεταξύ Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, είχε θέμα τη δημιουργία μιας σταθερής οικονομικής βάσης για την Ευρώπη και την αποδοτική, αποτελεσματική και ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση. Η κα Κεραμέως ανέπτυξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, καθώς και τις κυβερνητικές πολιτικές που έχουν αναληφθεί, ώστε να επενδύσουμε στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό μας και να επιτύχουμε ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Το θέμα συζήτησης κατά τη δεύτερη σύνοδο του Συμβουλίου, υπό τη σύνθεση των Υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της ΕΕ, ήταν η διευκόλυνση της πρόσβασης στην προσχολική εκπαίδευση. Η Υπουργός αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για την καθιέρωση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Τόνισε το μείζονα ρόλο που διαδραματίζουν τα πρώτα αυτά χρόνια της ζωής για τη μετέπειτα μαθησιακή και προσωπική πορεία του ανθρώπου και τη δυνατότητα συνεργειών και ανταλλαγών καλών πρακτικών με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Η τρίτη σύνοδος που πραγματοποιήθηκε και πάλι μεταξύ των Υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών αφορούσε την τεχνητή νοημοσύνη. Στην παρέμβασή της, η κα Κεραμέως αναφέρθηκε στην ανάγκη ορθολογικής χρήσης και αξιοποίησης της τεχνολογίας κατά τη μαθησιακή διαδικασία, την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων (digital skills), καθώς και στην επέκταση των υφιστάμενων προγραμμάτων προώθησης της ψηφιακών δεξιοτήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Περισσότερες πληροφορίες για τη Σύνοδο των Υπουργών Παιδείας της ΕΕ μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

STAIKOURAS 10 NOE 2019

Με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα 

gallos ypourgos

Με την κα. Θέμιδα Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της ΓΔ Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Comments are closed.