Open Close

Erasmusdays 2019 στο 62ο Γυμνάσιο Αθηνών

Erasmusdays 2019 στο 62ο Γυμνάσιο Αθηνών

Το 62ο Γυμνάσιο  συμμετείχε από το 2016 στο Ευρωπαϊκό  Πρόγραμμα Erasmus+ “Education – The Key for your Future!” μαζί με πέντε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μετά από τρία χρόνια διεθνούς αλληλεπίδρασης, συνδεδεμένης με εντατική δουλειά, ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, συνεργασίας  σε διεθνείς ομάδες αλλά και σε επίπεδο σχολικής μονάδας, το  πρόγραμμά μας ολοκληρώθηκε τυπικά τον περασμένο Αύγουστο, έχοντας πάει τα σχολεία μας, τους εκπαιδευτικούς και τους  μαθητές μας τουλάχιστον ένα βήμα πιο πέρα.
Ουσιαστικά όμως το πρόγραμμα Erasmus+ αποτέλεσε και αποτελεί για το σχολείο μας τεράστια πηγή γνώσης, εμπειριών και έμπνευσης . Η παρουσία του και η επίδρασή του στο σχολείο μας παραμένουν ακόμη ζωντανές μέσα από δράσεις που εξασφαλίζουν τη συνέχειά του στην καθημερινότητά μας.
Στο πλαίσιο αυτού του σκεπτικού, της συνέχειας του προγράμματος στο σχολείο μας, συμμετείχαμε στη δράση Erasmusdays 2019 με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 10/10/2019. Οι εκδηλώσεις μας στο πλαίσιο των Erasmusdays 2019 ήταν αφιερωμένες στους νέους μαθητές του σχολείου μας, στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Στόχος μας ήταν/είναι να αποκτήσουν τα πρωτάκια μας μια εικόνα για όσα έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος, να κατανοήσουν  πολλά από αυτά που συμβαίνουν στο σχολείο μας και συνδέονται με το πρόγραμμα, να αντιληφθούν και τα ίδια την ευρωπαϊκή διάσταση που έχει ένα μέρος των εργασιών στο σχολείο μας και την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα, καθώς  και να εξοικειωθούν με την ιδέα της διεξαγωγής τέτοιων εργασιών και προγραμμάτων στο μέλλον στο σχολείο μας.
Για τα 62ο Γυμνάσιο Αθηνών
Μαριάννα Στούπα
Γερμανικής  Φιλολογίας

Comments are closed.