Open Close

Το Βιομηχανικό Σχέδιο και οι εξειδικεύσεις του

Οι μηχανικοί βιομηχανικού σχεδίου ασχολούνται με το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εξέλιξη προϊόντων. Το εύρος της δουλειάς τους είναι πολύ μεγάλο και κυμαίνεται από τον χειρουργικό εξοπλισμό έως τα οικιακά είδη και τα έπιπλα. Καλούνται να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα, την εργονομία και την αισθητική των προϊόντων. Σχεδιάζουν πρότυπα, επιλέγουν υλικά, βελτιώνουν τα σχέδια τους και καθορίζουν μεθόδους κατασκευής.

Οι μηχανικοί βιομηχανικού σχεδίου συνεργάζονται με άλλους επαγγελματίες για να εξασφαλίσουν ότι η λειτουργικότητα και το ύφος συνδυάζονται με το σχεδιασμό των προϊόντων. Σχεδιάζουν, αναπτύσσουν και δοκιμάζουν τα προϊόντα για να εξασφαλίζουν ότι είναι ασφαλή και χρησιμοποιήσιμα προτού καταστούν διαθέσιμα στο κοινό. Τα καθήκοντά τους λοιπόν περιλαμβάνουν και την επιλογή κατάλληλων υλικών, την εκτέλεση ελέγχων υγείας και ασφάλειας και την διασφάλιση της τήρησης των προϋπολογισμών.

sTYDUaBROAD_2019

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εξειδικεύσεις που μπορούν να ακολουθηθούν, με τις κατάλληλες δεξιότητες, εμπειρία και εκπαίδευση. Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω:

Σχεδιαστής επίπλων
Οι σχεδιαστές επίπλων κατανοούν τις διαδικασίες σχεδιασμού και κατασκευής επίπλων. Δημιουργούν έπιπλα που είναι λειτουργικά, ασφαλή, άνετα και αισθητικά ευχάριστα και εμπλέκονται στη διαδικασία από το σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή.

Σχεδιαστής στις μεταφορές
Οι σχεδιαστές στις μεταφορές δημιουργούν νέα και βελτιωμένα σχέδια για αυτοκίνητα, φορτηγά, τραμ και τρένα. Συμμετέχουν σε διάφορες διαδικασίες σχεδιασμού και δοκιμής πριν από την κατασκευή και την παράδοση.

Σύμβουλος βιώσιμης σχεδίασης
Οι σύμβουλοι βιώσιμης σχεδίασης, σχεδιάζουν και προωθούν προϊόντα και διαδικασίες παραγωγής με έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Επεξεργασία-Επιμέλεια: Γατούδης Γιώργος, Career Counselor & Academic and Student Affairs Advisor Employ | http://www.e-employ.gr

Comments are closed.