Open Close

Θέσεις Εκπαιδευτών σε περισσότερα από 150 σχολεία για την ενσωμάτωση των παιδιών προσφύγων

Θέσεις Εκπαιδευτών σε περισσότερα από 150 σχολεία για την ενσωμάτωση των παιδιών προσφύγων

Μια πολύ σημαντική προκήρυξη και δυνατότητα απασχόλησης έρχεται για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν στα Ελληνικά Σχολεία με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την Εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και γενικότερα την ενσωμάτωση των παιδιών προσφύγων σε περισσότερα από 150 Ελληνικά σχολεία. Το έργο θα ξεκινήσει το φετινό σχολικό έτος και θα διαρκέσει μέχρι το σχολικό έτος 2021-2022! Κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του, το πρόγραμμα θα απευθυνθεί σε σχολεία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας.

Πέραν των βασικών τίτλων σπουδών και των άλλων προσόντων, προσμετράται η επιμόρφωση στην διαπολιτισμική εκπαίδευση, η εκπαίδευση ευπαθών ομάδων, ή στην κοινωνική παιδαγωγική και στην εκπαίδευση κ.λπ.

Συνδεόμενα επιμορφωτικά προγράμματα πάνω στους συγκεκριμένους επιστημονικούς άξονες που προσφέρονται από το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Employ. Ενδεικτικά. είναι τα ακόλουθα:
1. Διαπολιτισμική Συμβουλευτική & Πολυπολιτισμικότητα
2. Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Ετερότητα, αποδοχή, ένταξη και σχολείο ( σε συνεργασία με το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου)
3. Η Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης γλώσσας
4. Μαθησιακές δυσκολίες και δεξιότητες συμβουλευτικής για ειδικούς και εκπαιδευτικούς (διάρκειας 1 ½ μήνα)
5. Διαπολιτισμική Εκπαίδευση & Υποστήριξη Προσφύγων – Μεταναστών

Όπως είναι ευρύτερα γνωστό, τα τελευταία χρόνια χιλιάδες παιδιά πρόσφυγες που έχουν εγγραφεί σε ελληνικά σχολεία και παρακολούθησαν μαθήματα, αντιμετωπίζουν μικρές ή μεγαλύτερες δυσκολίες. Το νέο έργο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Wergeland (EWC) «Ενσωμάτωση των παιδιών προσφύγων στα ελληνικά σχολεία», σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποστηριζόμενη από τις επιδοτήσεις ΕΟΧ / Νορβηγίας, θα τεθεί επίσημα σε κυκλοφορία τον Οκτώβριο. Θα συμμετάσχουν 150 ελληνικά σχολεία με μαθητές πρόσφυγες. Για το λόγο αυτό το κέντρο είναι σε διαδικασία αναζήτησης εκπαιδευτών που θα βοηθήσουν δασκάλους και τους μαθητές να αναπτύξουν μια δημοκρατική σχολική κουλτούρα όπου τα παιδιά των προσφύγων καλωσορίζονται σε ασφαλή και ολοκληρωμένα σχολεία που παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση σε όλους.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC) αποτελεί κέντρο πόρων για την εκπαίδευση για τη διαπολιτισμική κατανόηση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη. Το έργο του βασίζεται σε συστάσεις και πολιτικές του Συμβουλίου της Ευρώπης , όπως ο Χάρτης για την Εκπαίδευση για τη Δημοκρατία και την Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που αναπτύχθηκε για να διασφαλίσει ότι προωθούνται οι αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου μέσα από και μέσα από την εκπαίδευση . Ο κύριος στόχος της EWC είναι να ενισχυθεί η ικανότητα των ατόμων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των εκπαιδευτικών συστημάτων να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν έναν πολιτισμό δημοκρατίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε εδώ την αίτηση

Τέλος, εν αναμονή και άλλων προγραμμάτων αναφορικά με την διαπολιτισμική εκπαίδευση, μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις προσφερόμενες και μοριοδοτούμενες επιμορφώσεις που υλοποιούνται κατά την παρούσα περίοδο.

Επεξεργασία-Επιμέλεια κειμένου: Employ Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας | www.e-employ.gr

Comments are closed.