Open Close

5 τρόποι για να ξεχωρίσει το βιογραφικό σας!

Όταν γράφετε το βιογραφικό σας, κάνετε ότι μπορείτε για να εξασφαλίσετε ότι θα ξεχωρίσει από το πλήθος.

Εδώ είναι οι πέντε τρόποι για να κάνετε το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Απαντήστε άμεσα στην περιγραφή εργασίας

Οι διαχειριστές ανθρώπινου δυναμικού έχουν συγκεκριμένες απόψεις για το τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι και το βιογραφικό σας σημείωμα θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την περιγραφή που έχουν συμπεριλάβει στην αγγελία τους.

Σε μια θάλασσα υποψηφίων, το πιο συναρπαστικό βιογραφικό είναι αυτό που ταιριάζει με όλες τις απαιτήσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων δεξιοτήτων, της εργασιακής εμπειρίας και των πτυχίων. “άν η προηγούμενη εργασιακή σας εμπειρία δεν είναι σχετική με την περιγραφή της εργασίας, θα πρέπει να δημιουργήσετε και να πλαισιώσετε την τρέχουσα ομάδα δεξιοτήτων ως μεταβιβάσιμη σε ένα νέο ρόλο.

Περιγράψτε τις επιτεύξεις, όχι τις ευθύνες

Ο Joseph Terach, Διευθύνων Σύμβουλος της Resume Deli, δίνει το παράδειγμα ενός ατόμου παράδοσης πίτσας: Δεν αρκεί να πείτε ότι παραδίδετε πίτσες, επειδή αυτό είναι αυτό που πρέπει να κάνετε. “Το ερώτημα είναι: είστε καλοί σε αυτό; Ή έχετε παραδώσει πίτσες αργά, κρύα και σε ένα θρυμματισμένο κουτί σε λάθος διεύθυνση; ”

Αντί να ανατρέψετε την περιγραφή της δουλειάς σας, επικεντρωθείτε στα επιτεύγματα που έχετε επιτύχει, ενώ θα ζήσετε τη συγκεκριμένη περιγραφή. Περιγράψτε τους τρόπους που έχετε διακρίνει στο επάγγελμά σας και έχετε πάει πάνω και πέρα.

Ποσοτικοποιήστε τις Επιτεύξεις σας

“Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περιγράψω τα επιτεύγματά σας παρά με σκληρούς σκληρούς αριθμούς”, λέει ο Slack. Για παράδειγμα: “Πόσο προϊόν πουλάτε μηνιαία; Πόσα χρήματα εξοικονομήσατε από την εταιρεία σας λόγω των προσπαθειών σας; Ποιο ήταν το μέγεθος του προϋπολογισμού που διαχειρίσατε; Πόσα άτομα προπονήσατε ή διαχειριστήκατε; ”

Κάνοντας έναν αριθμό στο έργο που κάνετε, δίνει στους διαχειριστές μίσθωσης μια ιδέα για το πώς μπορείτε να χωρέσετε σε έναν οργανισμό. “Εάν μπορείτε να ποσοτικοποιήσετε οποιαδήποτε από τις περιγραφές της εργασίας σας, κάντε το έτσι”, λέει. “Θα δώσει στον υπεύθυνο προσλήψεων μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων σας και σίγουρα θα σας βοηθήσει να φτάσετε στον σύντομο κατάλογο για μια συνέντευξη.”

Χρησιμοποιήστε το τμήμα περίληψης για λεπτομέρειες διαχωρισμού

Εάν συμπεριλάβετε μια συνοπτική δήλωση σχετικά με το βιογραφικό σας, θυμηθείτε ότι καταλαμβάνει το πιο πολύτιμο σημείο – μέτωπο και κέντρο, λέει ο Terach. “Τόσοι πολλοί που αναζητούν εργασία χάνουν το όνομά τους από τους αυτοπεριγραφείς, όπως το« δημιουργικό », το« οδηγούμενο από αποτελέσματα »και το« εξαιρετικό επικοινωνιακό », λέει. “Μάντεψε? Εάν πρέπει να επισημάνετε τον εαυτό σας έναν εξαιρετικό επικοινωνία, τότε πιθανότατα δεν είστε ένας. “Αντ ‘αυτού, ρίξτε τα γενόσημα και χρησιμοποιήστε την περίληψη για να δώσετε λεπτομέρειες για τα επιτεύγματά σας.

Αγνόηση άσχετων πληροφοριών

Το να γνωρίζετε τι να αφήσετε το βιογραφικό σας μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό με το να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε. Ίσως θεωρήσετε ότι είναι καλή ιδέα να συμπεριλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να τοποθετήσετε ένα πιο αδύναμο βιογραφικό σημείωμα, αλλά αυτή η προσέγγιση μπορεί να αντιστραφεί.

Συμπεριλαμβανομένων άσχετων εργασιών ή εξωγενών επιτευγμάτων από σχετικές θέσεις εργασίας λέει στον δυνητικό εργοδότη σας ότι δεν καταλαβαίνετε τι ψάχνουν, λέει ο Terach. “Μην κάνετε τον αναγνώστη στόχο να ψάχνει μέσα από ένα θόρυβο για να βρει αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό γι ‘αυτήν, γιατί δεν θα το κάνει. Υποθέτει ότι δεν το παίρνετε και συνεχίζετε. ”

Πηγή

Comments are closed.