Open Close

Ευρωπαϊκές σχολικές αποστολές στα Ιωάννινα στα πλαίσια προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο « IoT For New Business – Internet of Everything»

Την εβδομάδα 28 Μαΐου με 3 Ιουνίου 2019 έλαβε χώρα στα Ιωάννινα η τρίτη διακρατική συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ΚΑ202 2018-1-RO01-KA202-049291 «IoT For New Business – Internet of Everything», στο οποίο συμμετέχει το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ως εταίρος. Το σχολείο συντονιστής είναι το Λύκειο Valeriu Braniște από τη Ρουμανία ενώ συμμετέχουν τόσο η Περιφερειακή εκπαίδευση της Τιμισοάρας όσο και σχολεία από την Τουρκία και την Ιταλία.

Είκοσι μαθητές και μαθήτριες, συνοδευόμενοι από 10 καθηγητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία και από 2 αντιπροσώπους από την περιφερειακή εκπαίδευση της Τιμισοάρα , γνωρίστηκαν, συνεργάστηκαν, έμαθαν και ψυχαγωγήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.

Το επιμορφωτικό – σεμιναριακό κομμάτι της κινητικότητας πραγματοποιήθηκε κυρίως τις πρωινές ώρες στο συνεδριακό χώρο ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ ενώ τις απογευματινές ώρες οι ομάδες επισκέφτηκαν σημεία Πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως το Μουσείο Αργυροτεχνίας, το μουσείο του Αλή Πασά στο νησάκι, το σπήλαιο του Περάματος κ.α. Φυσικά δεν έλειψαν και οι επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση πάνω στο IoT αλλά και στο Τεχνολογικό Πάρκο και στην Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.)

H τελική μας εκτίμηση από την συνάντηση αυτή είναι ότι η προσπάθειά μας ευοδώθηκε τόσο ως προς τους παιδαγωγικούς και μαθησιακούς όσο και ως προς τους πολιτιστικούς στόχους. Όλες οι αποστολές αναχώρησαν από τα Ιωάννινα με τις καλύτερες εντυπώσεις για το σχολείο μας, για την Ελληνική φιλοξενία, για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας, ενώ η Ελληνική ομάδα συνεχάρη ιδιαίτερα το σχολείο συντονιστή του προγράμματος Valeriu Braniște για τον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητα με την οποία είχαν προετοιμάσει οι εκπαιδεύτριες MUNTEAN NICOLETA και PAULESCU GABRIELA, τα μαθήματα που παρέδωσαν στους μαθητές.

Το ραντεβού μαθητών/τριών-εκπαιδευτικών ανανεώθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2019  (από 23 έως 29) στην πόλη Τόκατ της  Τουρκίας όπου και θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη διακρατική συνάντηση των εταίρων.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνο Καμπουράκη για την επίσκεψή του στο συνεδριακό χώρο ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ κατά την πρώτη μέρα διεξαγωγής του προγράμματος και για το ζεστό καλωσόρισμα του στις αποστολές των ομάδων.

Comments are closed.