Open Close

Άδεια Ασκήσεως Εκλογικού Δικαιώματος Εκπαιδευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κοινοποίησε έγγραφο με το οποίο ρυθμίζεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων πριν και μετά την εκλογική διαδικασία ( και την ενδεχόμενη επαναληπτική εκλογική διαδικασία).
Σχετικά με τις άδειες άσκησης εκλογικού δικαιώματος για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας ισχύουν γενικά τα εξής:

  • Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια 1 εργάσιμης ημέρας.
  • Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια 2 εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ’ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
  • Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις 3 εργάσιμες ημέρες.

Για τους εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές) καθώς και διοικητικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες ισχύει αποκλειστικά η περίπτωση (γ) στην οποία θα δοθεί κατά περίπτωση 1 ημέρα εκλογικής άδειας και όχι τρεις καθώς ούτως ή άλλως οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές για δυο ημέρες (πριν και μετά την εκλογική διαδικασία).

Πηγή:anaplirotes.gr

Comments are closed.