Open Close

Λίγα λόγια για μένα… πως να τα διατυπώσω σωστά;

Χρειάζεται να γράψετε μια σελίδα σχετικά με τον εαυτό σας; Είναι ένα από τα πιο σημαντικά δομικά στοιχεία για το πορτφόλιό σας, την ιστοσελίδα σας ή το ιστολόγιό σας. Είναι εκεί όπου δυνητικοί εργοδότες, πιθανοί πελάτες, χρήστες του διαδικτύου και άλλες επιστημονικές και προσωπικές επαφές σας πηγαίνουν για να μάθουν ποιοί είστε και τι κάνετε.

Δεν είναι ποτέ εύκολο να γράψουμε μια σελίδα ή μια ενότητα σχετικά με τον εαυτό μας. Παρόλα αυτά, τα καλά νέα είναι πως εάν ακολουθήσετε τα παρακάτω πρότυπα και συμβουλές, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή «σχετικά με τον εαυτό σας» δήλωση χωρίς να κοπιάσετε πολύ. Παρακάτω, λοιπόν, θα δείτε πώς μπορείτε να γράψετε λίγα λόγια για τον εαυτό σας και να είστε περήφανοι για αυτό.

Βασικές οδηγίες
Το κείμενο, στο οποίο θα γράψετε λίγα λόγια σχετικά με τον εαυτό σας, θα πρέπει να εκφράζει ποιοί είστε και τι κάνετε, πώς φτάσατε ως εδώ και τι σκοπεύετε να κάνετε από εδώ και πέρα. Χρησιμοποιείστε το για να περιγράψετε τα προσόντα σας, τις εξειδικεύσεις σας και τους στόχους σας. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε; Οι ακόλουθες ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν για να τα καταλάβετε όλα αυτά, και θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι να συμπεριλάβετε βασιζόμενοι στο κοινό το οποίο απευθύνεστε.

Αφιερώστε περίπου πέντε λεπτά στην κάθε ερώτηση.
1. Με τι ασχολείστε αυτή την περίοδο (αναφορικά με την καριέρα σας) και πως φτάσατε σε αυτό το σημείο; Με ποιον τρόπο το υπόβαθρό σας, σας κάνει μοναδικό;
2. Όσον αφορά την εργασία σας, με ποια πτυχή της είστε περισσότερο παθιασμένοι και γιατί;
3. Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερό σας επαγγελματικό και προσωπικό κατόρθωμα; Πώς οι δεξιότητές σας συνεισέφεραν σε αυτά τα κατορθώματα; Να είστε όσο πιο ακριβής γίνεται.
4. Αυτή τη στιγμή τι αναζητάτε; Εάν ψάχνετε για δουλειά, σκέφτεστε την αλλαγή καριέρας ή ψάχνετε να αναλάβετε πρότζεκτ ή δουλειές, θα πρέπει να το αναφέρετε στη δήλωσή σας. (Να συμπεριλάβετε το email σας στην τελευταία πρόταση, ούτως ώστε να μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας.)

Βαννερ

Μόλις ολοκληρώσετε την παραπάνω άσκηση, θα έχετε κάποιο υλικό να επεξεργάζεστε για το περιεχόμενο του κειμένου σχετικά με τον εαυτό σας. Ιδανικά, κάθε απάντησή σας θα πρέπει να εισρέει στην επόμενη. Για ακόμη μια φορά, θέλετε το τελικό κείμενο να εκφράζει ποιοί είστε και τι κάνετε, πώς φτάσατε ως εδώ και τι σκοπεύετε να κάνετε από εδώ και πέρα. Μόλις συγκεντρώσετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε και οργανώσετε τις απαντήσεις σας σε παραγράφους, θα δημιουργήσετε ένα κατανοητό και με συνεχόμενη ροή κείμενο.

Χρήσιμες συμβουλές για να γράψετε ένα τέλειο «σχετικά με εσάς» κείμενο

Αποφασίστε αν θα γράψετε το κείμενο σε πρώτο ή σε τρίτο πρόσωπο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πρώτο ή τρίτο πρόσωπο, ποια είναι η διαφορά και γιατί έχει σημασία; Το πρώτο πρόσωπο περιλαμβάνει τη χρήση του «εγώ» όπως στο «Διευθύνω ομάδες…», ενώ το τρίτο πρόσωπο περιλαμβάνει τη χρήση «αυτός/ή» όπως στο «Διευθύνει ομάδες…». Θα βρείτε τέτοιου είδους κείμενα γραμμένα και στα δυο πρόσωπα. Το σημαντικότερο είναι να διαλέξετε ένα πρόσωπο και να παραμείνετε σταθεροί, αντί να αλλάζετε συνεχώς μεταξύ των δύο. Αν θα χρησιμοποιήσετε το κείμενο αυτό, σχετικά με τον εαυτός σας, σε εταιρική ιστοσελίδα, συνίσταται γενικά να χρησιμοποιείτε τρίτο πρόσωπο («Επιβλέπει…»). Παρόλα αυτά, εάν η ιστοσελίδα σας είναι το προσωπικό σας πορτφόλιο ή ιστολόγιο, είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε πρώτο πρόσωπο. («Έχω 10 χρόνια εμπειρία σε…»).

Να μην πλατειάζετε. Πολύ πιθανόν, το ενδιαφέρον των αναγνωστών σας να είναι σύντομο. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το κείμενό σας σε λιγότερο από 250 λέξεις.

Comments are closed.