Open Close

Επιστημονικό Σεμινάριο: Σχολική Ψυχολογία και Συμβουλευτική

24. Σχολική Ψυχολογία_Webinar_16_12_17

Διαδικτυακό Σεμινάριο

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η σχολική ψυχολογία και η συμβουλευτική. Δεδομένου ότι πολλά πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές δεν έχουν στα προγράμματα σπουδών τους την αναγκαία κατάρτιση σε θέματα σχολικής ψυχολογίας και συμβουλευτικής, το παρόν σεμινάριο έρχεται να καλύψει αυτό το κενό και να δώσει την απαραίτητη γνώση και κατανόηση στα αντίστοιχα γνωστικά πεδία. Επιπλέον, λόγω των προκλήσεων του 21ου αιώνα οι εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι οι επαγγελματίες που δουλεύουν ή πρόκειται να δουλέψουν με παιδιά και εφήβους, είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της πολυπολιτισμικής σχολικής ψυχολογίας για την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και της έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Τέλος, επειδή οι κρίσεις (αναπτυξιακές, ψυχοπαθολογικές κ. ά.) καθιστούν ευάλωτα τα παιδιά και τους εφήβους και απειλούν την ψυχική τους υγεία και ανθεκτικότητα, είναι χρήσιμη η εκπόνηση συγκεκριμένων σχεδίων παρέμβασης για τη διαχείρισή τους. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικές έννοιες σχολικής ψυχολογίας, να κατανοήσουν ζητήματα μαθησιακών δυσκολιών και να εμβαθύνουν σε τρόπους διαχείρισης των κρίσεων σε παιδιά και εφήβους. Αυτό θα επιτευχθεί τόσο με την παροχή θεωρητικών γνώσεων όσο και με την επίδειξη συγκεκριμένων παραδειγμάτων για την αναγκαία πρακτική κατάρτιση.

Στόχος Επιμόρφωσης
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, αναμένεται οι συμμετέχοντες:
(α) να γνωρίζουν το αντικείμενο της σχολικής ψυχολογίας, το ρόλο του σχολικού ψυχολόγου στο σημερινό σχολείο, το νομοθετικό πλαίσιο για την παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών στο σχολείο, (β) να έχουν κατανοήσει τα ζητήματα των μαθησιακών δυσκολιών, ώστε να είναι σε θέση να στηρίζουν μαθητές, και γονείς στο σχετικό πεδίο, (γ) να γνωρίζουν τη διαδικασία, τα στάδια, τις δεξιότητες της συμβουλευτικής σχέσης, καθώς και το ρόλο της διαλεκτικής συμβουλευτικής και (δ) να διαχειρίζονται κρίσεις στο σχολικό περιβάλλον και να οργανώνουν προγράμματα ψυχολογικής και συμβουλευτικής παρέμβασης.

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, ειδικούς παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση σε θέματα σχολικής ψυχολογίας και συμβουλευτικής. Επίσης, απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α. που εργάζονται με παιδιά και εφήβους και αναζητούν πρακτικούς τρόπους για την αποτελεσματικότερη ψυχολογική υποστήριξή τους.

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
2310 230545 | 2117706766
https://e-employ.gr/el/

Comments are closed.