Open Close

H Πλατεία Αριστοτέλους θα μετατραπεί σε εκπαιδευτικό πάρκο

Σε ένα μεγάλο εκπαιδευτικό πάρκο θα μετατραπεί για μία ολόκληρη μέρα η Πλατεία Αριστοτέλους, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, καθώς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν το έργο του, τις καινοτόμες εφαρμογές και εφευρέσεις του αλλά και τους δημιουργούς τους. Οι εκδηλώσεις, με τίτλο «ΑΠΘ στην πόλη», θα διαρκέσουν από τις 11:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. 

Το ΑΠΘ φέτος «κατεβάζει» στην «καρδιά» της πόλης το βενζινοκίνητο και το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, τον πρώτο ελληνικό πύραυλο, τον δορυφόρο που ανιχνεύει ακτινοβολία από ουράνια σώματα, διαδραστικά εργαστήρια, την εφαρμογή smartphone για την αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας και το καινοτόμο σύστημα ReMeDes για τη μέτρηση των αντανακλαστικών.

Επίσης, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν την αρχιτεκτονική, την ιστορία και την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης, τον μαγικό κόσμο της χημείας, τον άγνωστο και μεγάλο κόσμο της αεροδιαστημικής αλλά και την προϊστορική κουζίνα. Θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και θα παρακολουθήσουν επιδείξεις και πειράματα φυσικής με ψηφιακές τεχνολογίες.

Παράλληλη εκδήλωση

 Στο πλαίσιο του «ΑΠΘ στην πόλη» εντάσσεται και η τιμητική εκδήλωση για τον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ και τέως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Ιωάννη Χασιώτη, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12:00 μ. στην «Αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου», στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (Προξ. Κορομηλά 23).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, με θέμα: «Οι πολλαπλές διαδρομές της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο που αλλάζει».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

AFISA17 ok

Comments are closed.