Open Close

Παιδιά με ειδικές ανάγκες αγκαλιάζουν τον ελέφαντα που τα βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες

 


Η παρακάτω φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου από το τέλος Μάη δείχνει έναν ελέφαντα με όνομα Plai Kwan Mueang ο οποίος είναι ξαπλωμένος στο χορτάρι και πάνω του ακουμπούν μαθητές με αυτισμό και άλλες ειδικές ανάγκες κατά την διάρκεια του προγράμματος «Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ελέφαντας» για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιείται στην Ταϊλάνδη στο  Thai Elephant Research and Conversation Fund στο Pak Chong περιοχή της Nakhon Ratchasima. Ο ελέφαντας είναι το εθνικό ζώο της Ταίλάνδης. Αυτό το project άρχισε πριν 7 χρόνια καθώς είχε παρατηρηθεί ότι τα τυφλά και αυτιστικά παιδιά αλληλεπιδρούν θετικά με τους ελέφαντες. Το πρόγραμμα υλοποιείται με χρησιμοποίηση ελεφάντων και της φύσης και βοηθάει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να εντάσσουν τους ευατούς τους με πιο ομαλό καλό τρόπο στην κοινωνία.

Όπως έχει παρατηρηθεί το πρόγραμμα αυτό βοηθάει τα παιδιά να ελέγχουν τα συναισθήματά τους και να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους.

Το κέντρο διαθέτει δύο ελέφαντες, ένα θηλυκό ελέφαντα που ονομάζεται Pang Kam Moon και τον νεαρό αρσενικό ελέφαντα που βλέπετε στη φωτογραφία. Και τα δύο ζώα έχουν διασωθεί από ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και απολαμβάνουν τη φροντίδα στο πάρκο που ζουν.

Ταϊλάνδη έχει κατ “εκτίμηση 1.995.890 άτομα με αναπηρία και περίπου 600.000 τυφλούς, οι οποίοι αποτελούν το ένα τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας, ενώ υπάρχουν μόνο 17 σχολεία για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες στη χώρα

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με στοιχεία του 2012, περίπου 3.700 ελέφαντες ζουν ελεύθεροι στο φυσικό τους περιβάλλον και 4.000 (εκ των οποίων οι 2.300 σε 135 πάρκα) σε καθεστώς αιχμαλωσίας ανά την επικράτεια της ασιατικής χώρας.

www.alfavita.gr

Comments are closed.