Open Close

Ανοικτή είναι ακόμη η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Στο υπουργείο υπάρχει και η άποψη ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα θα πρέπει να δοθούν κάποιες ημέρες στα σχολεία για τις καθιερωμένες επαναλήψεις στην τάξη.

Ανοικτή εξακολουθεί να είναι η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δήλωσε σήμερα Δευτέρα στο esos υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας και πρόσθεσε: “Εξετάζουμε διάφορες παραμέτρους πριν καταλήξουμε στην οριστική απόφαση”

esos: Πότε θα γνωρίζουμε την απόφαση;

ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εξετάσεων για να λάβει την  οριστική απόφαση, οπότε και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

esos: Η 16 Μαίου είναι πιθανή ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων

ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Είναι και αυτή  μια πιθανή ημερομηνία που συζητούμε αλλά δεν υπάρχει τέτοια απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos στο υπουργείο Παιδείας υπάρχει έντονος προβληματισμός για το γεγονός ότι αμέσως μετά τις διακοπές των εορτών του Πάσχα τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν για να ξεκινήσουν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στο υπουργείο υπάρχει και η άποψη ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα θα πρέπει να δοθούν κάποιες ημέρες στα σχολεία για τις καθιερωμένες επαναλήψεις στην τάξη.

Το Πάσχα φέτος “πέφτει” την 1η Μαΐου  και τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές, λόγω εορτών, την Παρασκευή 22 Απριλίου και θα ανοίξουν τη Δευτέρα 9 Μαΐου.

Πέρσι, τα  Γυμνάσια και Λύκεια έκλεισαν στις 13 Μαίου, προκειμένου να διεξαχθούν οι ενδοσχολικές και Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Εάν επικρατήσει η άποψη ότι “πρέπει να δοθούν κάποιες ημέρες στα σχολεία για τις καθιερωμένες επαναλήψεις στην τάξη”, τότε  τα σχολεία δεν  κλείσουν όπως πέρσι στις 13 Μαίου .

Σημειώνεται ότι το τελευταίο τριήμερο πριν τη λήξη των μαθημάτων οι καθηγητές κάνουν   επαναλήψεις και ανακοινώνεται στους μαθητές το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Βέβαια για πολλούς  μαθητές της Γ Λυκείου η παρουσία στο σχολείο αναμένεται να σταματήσει πολύ πριν το Πάσχα, καθώς όπως συμβαίνει κάθε χρόνο  αυτή την εποχή,   αρχίζει μια φάμπρικα απουσιών και δικαιολόγησης απουσιών ώστε αρκετοί μαθητές (όχι όλοι) να «κάνουν» τις 114 ή τις 164 απουσίες, τις οποίες «δικαιούνται».

Η“μαθητιώσα Ελλάδα” αρρωσταίνει και καταφθάνουν σωρεία δικαιολογητικών από κηδεμόνες και γιατρούς.

 

Πηγή: esos.gr

Comments are closed.