Open Close

Πανελλαδικές εξετάσεις: Τροπολογία για τους υποψήφιους από ΕΠΑΛ – Τι αλλάζει

 

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατέθεσε σήμερα στην Βουλή τροπολογία προς ψήφιση η οποία ρυθμίζει τα ζητήματα που αφορούν στο χρόνο που θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις και καθώς και ο τρόπος επαναληπτικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ

Σε άλλη τροπολογία προβλέπεται αύξηση του αριθμού που θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από την Λευκάδα λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

 

Δείτε παρακάτω το κείμενο διάταξης

1. Η δεύτερη περίοδος της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του ν.4186/2013 (Α΄ 193), όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ.1 του άρθρου 8 του ν.4327/2015 (Α΄50), αντικαθίσταται εκ νέου ως ακολούθως:

« Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε τέσσερα (4) μαθήματα της Γ΄ Τάξης Ημερήσιων και Δ΄ Τάξης Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., δύο (2) μαθήματα γενικής παιδείας με συντελεστή βαρύτητας 1,5 και δύο (2) μαθήματα ειδικότητας με συντελεστή βαρύτητας 3,5 τα οποία καθορίζονται με υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διεξάγονται, σε πανελλαδικό επίπεδο με θέματα από την εξεταστέα ύλη της τάξης αυτής που προκύπτουν αποκλειστικά από κεντρική επιτροπή εξετάσεων. Οι ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν να επαναλαμβάνονται κατά το ίδιο  σχολικό έτος, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Η προηγούμενη ρύθμιση

 

www.alfavita.gr

Comments are closed.