Open Close

10 απαραίτητες διευκρινίσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016

Πανελλαδικές εξετάσεις Από τις 11 μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή οι τελειόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων

Συντάκτης: Χρήστος Κάτσικας

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), είτε με το παλιό-καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (11-29 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.

Τα σημεία-«κλειδιά»

Kατανομή τμημάτων στα πέντε Επιστημονικά Πεδία

Για το ξεκαθάρισμα του νέου «τοπίου» και τη διευκόλυνση των υποψηφίων παρουσιάζουμε 10 βασικά στοιχεία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων:

1. Ολοι οι υποψήφιοι, είτε επιλέξουν να συμμετάσχουν με το παλιό είτε με το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οφείλουν να καταθέσουν από τις 11 έως τις 29 Φεβρουαρίου ενυπόγραφη αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις στη σχολική μονάδα από την οποία αποφοίτησαν ή στην κοντινότερη στην κατοικία τους σχολική μονάδα, με την οποία θα δηλώνουν την Ομάδα Προσανατολισμού ή την Κατεύθυνση, στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν, καθώς και σε ποια μαθήματα θα διαγωνιστούν πανελλαδικά.

2. Οι πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν πριν από τις απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών και των μαθητριών.

3. Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε Επιστημονικού Πεδίου, θα υπολογίζονται τα τέσσερα (4) μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας που προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.

Διαβάστε την συνέχεια στην Εφημερίδα των Συντακτών ΕΔΩ

Kατανομή τμημάτων στα πέντε Επιστημονικά Πεδία

www.alfavita.gr

Comments are closed.