Open Close

Το υπουργείο παρήγγειλε μελέτη για νέα συστήματα μετάδοσης των θεμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ανατέθηκε στον ΔΙΟΦΑΝΤΟ η πραγματοποίηση μελέτης  διερεύνησης νέων συστημάτων ασφαλούς μετάδοσης των θεμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί από το υπουργείο Παιδείας κάποιο γεγονός “διαρροής” θεμάτων ή κάποιο πρόβλημα με την ασφαλή λειτουργία μετάδοσης των θεμάτων.

Θυμίζουμε ότι στις περσινές Πανελλαδικές Εξετάσεις “επιστρατεύθηκε” η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία επιτηρούσε το σύστημα συνεχώς.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε  διαθέσει έως την καταληκτική ημερομηνία των εξετάσεων, σε καθημερινή 24ωρη βάση, εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο συνέβαλε στη διασφάλιση της ακεραιότητας και της απρόσκοπτης μετάδοσης των θεμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων καθώς και της μετέπειτα μετάδοσης της βαθμολογίας.

Το προσωπικό αυτό παρείχε  οποιαδήποτε τεχνική υποστήριξη χρειάζονταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, και διεξήγαγε  συνεχή διαδικτυακή έρευνα και ήταν διαθέσιμο να επέμβει άμεσα σε οποιοδήποτε περιστατικό τυχόν απαιτούνταν.

 

Πηγή: esos.gr

Comments are closed.