Open Close

Διεθνές Συνέδριο προς τιμήν του Πιερ Πάολο Παζολίνι

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο προς τιμήν του επιφανούς διανοούμενου Πιέρ Πάολο Παζολίνι διοργανώνουν το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο της Ρώμης «Tor Vergata».

Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με τίτλο: «Η Σφίγγα στην Άβυσσο, Π. Π. Παζολίνι 40 Χρόνια από το θάνατό του. Νέες Προοπτικές και Κριτικές Αποτιμήσεις του έργου του» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και ώρες 15.30-18.30 και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και ώρες 9.30-18.00, στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στόχος του Διεθνούς Συνεδρίου είναι η κριτική έρευνα και οι νέες θεάσεις του συνολικού έργου της πολυσχιδούς δημιουργικής φύσης του τιμώμενου. Για το σκοπό αυτό παρεμβαίνουν Καθηγητές και Ερευνητές διαφορετικής γεωγραφικής προέλευσης και επιστημονικής προσέγγισης.

Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας κ. Dario Franceschini, ο Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Gianni Pittella και ο Γερουσιαστής κ. Salvatore Margiotta.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην ιταλική γλώσσα και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες http://pasoliniconvegno2015auth.blogspot.gr/

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Πρόεδρος Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Αν. Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Λογοτεχνίας, Κωνσταντίνα Γερ. Ευαγγέλου, τηλ. 6945 417473, kevangel@itl.auth.gr

Comments are closed.