Open Close

Διεθνές Συνέδριο Νευροεπιστημών FENS-Featured Regional Meeting (FFRM)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Υπό την Αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ 

                                                                                                Θεσσαλονίκη, 29/9/2015

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και τα αποτελέσματα ερευνών από το χώρο των Νευροεπιστημών θα ανακοινωθούν στο Διεθνές Συνέδριο Νευροεπιστημών FENS-Featured Regional Meeting (FFRM) που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως 10 Οκτωβρίου 2015, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη.

Οι συναρπαστικές ανακαλύψεις για το σύστημα πλοήγησης του εγκεφάλου, η αποσαφήνιση των μηχανισμών μάθησης στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο φιλόδοξος στόχος σύνθεσης μαθηματικού μοντέλου ανάλογο του ανθρώπινου εγκεφάλου με τη χρήση υπερ-υπολογιστών, τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα από τη χρήση των βλαστικών κυττάρων στις νευροεκφυλιστικές νόσους, καθώς και ο αναδυόμενος κλάδος της νευροοικονομίας που συμβάλει στην κατανόηση των λειτουργιών του εγκεφάλου που συμμετέχουν στη λήψη οικονομικών αποφάσεων είναι ορισμένα μόνο από τα αποτελέσματα ερευνών που θα ανακοινωθούν στο Συνέδριο.

170 κορυφαίοι νευροεπιστήμονες και πρωτοπόροι επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων για την ανάπτυξη νέων τεχνικών και τεχνολογιών θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στους βασικούς θεματικούς άξονες του Συνεδρίου που είναι: Μοριακή/Κυτταρική Νευροεπιστήμη, Αναπτυξιακή Νευροεπιστήμη, Νευρωνικά Κυκλώματα και Συστήματα, Γνωσιακή και Συμπεριφορική Νευροεπιστήμη, Κλινική Νευροεπιστήμη, Νευρομηχανική και Υπολογιστική Νευροεπιστήμη κ.α.

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κάτοχο του Βραβείου Νόμπελ Φυσιολογίας Ιατρικής, για το 2014, Καθηγητή του Πανεπιστημίου UCL, John O’Keefe. Ο Καθηγητής κ. O’Keefe θα παρουσιάσει τις ανακαλύψεις του αναφορικά με το σύστημα πλοήγησης του εγκεφάλου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εταιρειών για τις Νευροεπιστήμες (FENS) και τις επιστημονικές Εταιρείες Νευροεπιστημών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Σερβίας και τελεί υπό την Αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Περισσότερες πληροφορίες: http://ffrm2015.com

Comments are closed.