Open Close

Δεύτερη ευκαιρία για τους φετινούς υποψηφίους των Πανελληνίων!

Οι  φετινοί υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που είτε έμειναν ανικανοποίητοι με τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων είτε επιθυμούν να εισαχθούν σε διαφορετική σχολή θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να βελτιώσουν τη βαθμολογίας τους σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση!

Τρεις διαφορετικές εξετάσεις

Οι φετινοί υποψήφιοι -και μόνο αυτοί- θα έχουν την ευκαιρία να εξεταστούν του χρόνου (Πανελλήνιες Εξετάσεις 2016) με τρεις διαφορετικούς τρόπους τους οποίους θα επιλέξουν οι ίδιοι.

  • Είτε να εξεταστούν εκ νέου στα 6 μαθήματα που διαγωνίστηκαν και εφέτος με μικρότερη σε όγκο εξεταστέα ύλη η οποία έχει ήδη ελαφρυνθεί σημαντικά για του χρόνου
  • Είτε να διαγωνιστούν στα 4 μαθήματα του νέου συστήματος που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από του χρόνου
  • Είτε αα διεκδικήσουν με τις φετινές τους βαθμολογίες μια θέση από το ειδικό ποσοστό του 10% το οποίο διατηρείται

Διαφορετικά μηχανογραφικά!

Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν να εξεταστούν εκ νέου στα 6 ίδια μαθήματα που διαγωνίστηκαν φέτος θα  συμπληρώσουν το παλιό μηχανογραφικό. Πρακτικά δηλαδή θα υπάρχουν διαθέσιμα του χρόνου δύο μηχανογραφικά. Όπως και να έχει, οι υποψήφιοι με όποιο σύστημα και αν επιλέξουν να εξεταστούν θα αντιμετωπίσουν ακριβώς τα ίδια θέματα στα περισσότερα μαθήματα αφού η ύλη είναι ίδια και σε πολλές περιπτώσεις μικρότερη σε όγκο από τη φετινή. Η μοναδική διαφορά παρατηρείται στην προσθήκη τριών ή τεσσάρων ημερών για όσους επιλέξουν να εξεταστούν σε 6 μαθήματα και όχι σε τέσσερα, κάτι που δε θα επιβαρύνει το κόστος των εξετάσεων.
http://www.mycampus.gr/

Comments are closed.