Open Close

Σεμινάριο «Ενίσχυση Αυτοεκτίμησης» | Θεσσαλονίκη, 6/6

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ενίσχυση Αυτοεκτίμησης σε Παιδιά, Εφήβους & Ενήλικες» προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Ψυχολογίας.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της συναισθηματικής νοημοσύνης του ανθρώπου αποτελεί η αυτοεκτίμηση. Ο τρόπος με τον οποίο κάποιος εκτιμά τα χαρακτηριστικά του εαυτού του με ρεαλισμό και θετική σκοπιά διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο σε πολλές πτυχές της ζωής μας. Διάφορες επιστημονικές έρευνες από το πεδίο της ψυχολογίας έχουν διαπιστώσει ότι η θετική αυτοεκτίμηση σχετίζεται με καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο και αργότερα στον εργασιακό χώρο, ενώ θωρακίζει ενάντια σε διάφορες ψυχικές διαταραχές, όπως είναι η κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές. Έτσι, κρίνεται ολοένα και πιο κρίσιμο οικογένεια και παιδεία να στοχεύουν όχι μόνο στη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών και εφήβων, αλλά και στην καλλιέργεια μιας καλύτερης σχέσης του ατόμου με τον εαυτό του.

Το παρόν σεμινάριο στοχεύει να αναλύσει την έννοια της αυτοεκτίμησης, να τη συγκρίνει με παρεμφερείς έννοιες (αυτοαντίληψη, αυτοπεποίθηση κτλ.) και να εξηγήσει τους τρόπους με τους οποίους προκαλούνται προβλήματα στην αυτοεκτίμηση. Θα δοθεί  ιδιαίτερη έμφαση στις αρνητικές επιπτώσεις προβλημάτων αυτοεκτίμησης καθώς και οι ενδείξεις αυτών, βάσει των οποίων μπορούμε να κατανοήσουμε πότε ένα άτομο χρειάζεται σχετική υποστήριξη. Κατόπιν με βιωματικό τρόπο θα δοκιμαστούν διάφοροι τρόποι αυτοενίσχυσης και αλληλοενίσχυσης της αυτοεκτίμησης, ενώ θα παρουσιαστούν παραδείγματα και πρακτικές ασκήσεις. 

Το σεμινάριο αφορά εκπαιδευτικούς, φοιτητές και επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, γονείς και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί για το πώς ένας άνθρωπος μπορεί να βελτιώσει τη σχέση του με τον εαυτό του.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την αναλυτική ανακοίνωση.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Autoektimisi1

Comments are closed.