Open Close

Στρατιωτικές σχολές και δικαιολογητικά

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΒΗΜΑ 1

 

1.Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση υποψηφίου (ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΕ)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΚΑ

2. Φωτοαντίγραφο (Φ/Α) απολυτηρίου, εφόσον έχουν αποφοιτήσει την παρελθούσα εκπαιδευτική περίοδο και παλαιότερα.

3. Όσοι αποφοιτούν την παρούσα εκπαιδευτική περίοδο, βεβαίωση του Λυκειάρχη ότι είναι µαθητές της Γ” Λυκείου και ότι η διαγωγή τους µέχρι την ηµεροµηνία εκδόσεως της είναι τουλάχιστον «ΚΟΣΜΙΑ».

4.Εφόσον ο Λυκειάρχης αρνηθεί την έκδοση αυτής της βεβαιώσεως, θα αναφέρεται αυτό σε ιδιαίτερη υπεύθυνη δήλωση που θα υπογράφεται από τον ενήλικο υποψήφιο ή για τον ανήλικο από τον ασκούντα ή τους ασκούντες τη γονική μέριμνα ή επιτροπεία θεωρούμενου του γνησίου της υπογραφής από ΚΕΠ.

5.Πιστοποιητικό γέννησης, από το οποίο θα προκύπτει και η Ελληνική ιθαγένεια.

6.Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνοµικής ταυτότητας του υποψηφίου.

7.Οι υποψήφιοι -ες της ΣΙ (όλων των τµηµάτων της) πρέπει επιπλέον, υποχρεωτικά να υποβάλουν πιστοποιητικό αναγνωρισµένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείµενη νοµοθεσία, που θα βεβαιώνει τη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσοµάθειας.

8. Επισημαίνεται ότι, όσα δικαιολογητικά έχουν εκδοθεί από ξένη Κρατική αρχή ή Οργανισμό ή Ίδρυμα και για το λόγο αυτό είναι γραμμένα σε ξένη γλώσσα, διάφορη της Ελληνικής, θα πρέπει προκειμένου να γίνουν δεκτά να είναι επικυρωμένα και μεταφρασμένα στα Ελληνικά ή από Ελληνική Διπλωματική αρχή στο εξωτερικό ή το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας (δεν ισχύει για τα πτυχία Αγγλικών της προηγούμενης παραγράφου).

10.Επιπρόσθετα δικαιολογητικά, εφόσον ο υποψήφιος υπάγεται σε µια από τις ειδικές κατηγορίες, όπως αναλύονται στο Παράρτηµα «Β».

ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

Τέκνα Πολυτέκνων Βεβαίωση κυρωµένη από την Ανωτάτη Συνοµοσπονδία Πολυτέκνων (µε τη σφραγίδα «τυγχάνει έγκυρο» και εντός της διάρκειας ισχύος κατά την υποβολή).

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

Τέκνα Οικογενειών µε τρία παιδιά (1) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το δήµο στα δηµοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραµµένοι οι γονείς του υποψηφίου/ας ή ο γονέας από τον οποίο αντλεί το δικαίωµα ένταξης στην ειδική κατηγορία, στο οποίο να φαίνονται τα εν ζωή τέκνα.

ΒΓΑΛΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

ΒΗΜΑ 2

ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΤΕ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΠΡΩΤΗ ΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ

 

ΒΗΜΑ 3

ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ….ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΤΕ….ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.

∆ελτίο υγειονοµικής εξέτασης υποψηφίου (θα προσκοµιστεί στη Σχολή πρώτης  1ης  προτίµησης την 1η ηµέρα των ΠΚΕ)

Text-to-speech function is limited to 100 characters

Comments are closed.