Open Close

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «ΛΥΣΙΑΣ» 2015

 

Ο «ΛΥΣΙΑΣ» είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet (www.lysias.gr), ο οποίος οργανώνεται για 19η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα τουΥπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα (www.doukas.gr), τον OTE/Cosmote και τη Microsoft Hellas. Πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, η αρχική φάση: 1 – 31 Μαρτίου2015 και η τελική 25 Απριλίου 2015 (σχετικό βιντεάκι).

Ο ΛΥΣΙΑΣ είναι ένα εκπαιδευτικό διαδικτυακό παιχνίδι διπλής αναζήτησης. Μέσα από το παιδαγωγικό τρίπτυχο «ΑΝΑΖΗΤΩ-ΒΡΙΣΚΩ-ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ» μαθητές και μαθήτριες από Δ΄ Δημοτικού μέχρι καιΓ΄Λυκείου επιλύουν θέματα που σχετίζονται με τις σχολικές γνώσεις αλλά και τα ενδιαφέροντά τους. Ψάχνουν τα 58 κρυμμένα αντικείμενα στους 7 κόσμους του, και αναζητούν την κατάλληλη απάντηση, στην αντίστοιχη ερώτηση γνώσης που κρύβει κάθε αντικείμενο.

Υπάρχει διαθέσιμη “demo” έκδοση (η οποία δεν απαιτεί εγγραφή). Ο διαγωνισμός εκτός από ένα δημιουργικό παιχνίδι για οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο, έχει προταθεί και ως καλή πρακτική Πληροφορικής, για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Αναδημοσίευση: http://www.eduportal.gr/

[ Συνέχεια του άρθρου στο: Ελληνική Πύλη Παιδείας ]

Comments are closed.