Open Close

Υπουργείο Παιδείας: Τριμερή συμφωνία για τον αριθμό εισακτέων στα ΑΕΙ

Στην υιοθέτηση της απόφασης των ΣΑΠΕ-ΣΑΤΕ του ΕΣΥΠ, της 12ης Ιανουαρίου του 2015, για τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Η απόφαση των δύο ανεξάρτητων οργάνων ορίζει ότι:

Α. Ο καθορισμός των συνολικώς εισαγομένων σε κάθε Τμήμα των ΑΕΙ θα γίνει με συμφωνία μεταξύ τριών μερών: των ΑΕΙ, της ΑΔΙΠ και του ΥΠΑΙΘ.

Β. Ως προς τη διαδικασία, αυτή ξεκινά με διαμόρφωση προτάσεων από τα ΑΕΙ, αποστολή των προτάσεων προς την ΑΔΙΠ, τοποθέτηση της ΑΔΙΠ επί των προτάσεων αυτών και τριμερή (ΑΕΙ-ΑΔΙΠ-ΥΠΑΙΘ) διαβούλευση προς επίτευξη συμφωνίας.

Γ. Με τη διαδικασία αυτή καθορίζεται ο αριθμός των συνολικώς εισαγομένων σε κάθε Τμήμα, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους.

Δ. Αν και θεωρείται σκόπιμη η πλήρης κατάργηση των μετεγγραφών και η παροχή οικονομικής ενίσχυσης στους οικονομικώς αδύναμους εισαγόμενους προκειμένου αυτοί να φοιτήσουν στο Τμήμα που εισήχθησαν, αναγνωρίζεται η ανάγκη, επί του παρόντος, διατήρησης ενός καθεστώτος μετεγγραφών με κοινωνικά/οικονομικά κριτήρια..

Ε. Ωστόσο, οι εισαγόμενοι με οποιονδήποτε άλλον τρόπο πλην των πανελληνίων εξετάσεων σε κάθε Τμήμα δεν πρέπει να ξεπερνούν το 15% του αριθμού των συνολικώς εισαγομένων .

Τι είπε ο υπ. Παιδείας στους εκπαιδευτικούς συντάκτες στις 25 Φεβρουαρίου

Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό εισακτέων εάν θα καθορίζονται από τα ΑΕΙ και για τις μετεγγραφές που εκκρεμούν είχε πει πως το υπουργείο δεν είναι έτοιμο ακόμη να απαντήσει.

Για φέτος

Για τις επικείμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ισχύσει ο περσινός, περίπου, αριθμός εισακτέων , καθώς χρονικά εκτιμάται ότι δεν είναι δυνατόν η ολοκλήρωση της τριμερούς συμφωνίας.

Αναδημοσίευση από esos.gr

Comments are closed.