Open Close

Κανονικά οι Πανελλαδικές για τις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές

Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Στ. Ξουλίδου

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές το 2017.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες επιλογής για τους υποψηφίους των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, προϋπόθεση είναι ο υποψήφιος να έχει κριθεί ικανός για τις Σχολές αυτές κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργούνται για το σκοπό αυτό από τις ίδιες τις Σχολές σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η σχετική προκήρυξη, που περιγράφονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων, ανακοινώνεται από το υπουργείο \Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ώστε οι υποψήφιοι να την αναζητήσουν προς ενημέρωσή τους.

Επίσης οι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές θα διεξαχθούν κανονικά μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Δύο Σχολές δεν θα είναι στο Μηχανογραφικό

Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2015.

 Τι ισχύει για την υγειονομική εξέταση-Γνώση Αγγλικών για την Ικάρων

Για τις υγειονομικές εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ έτους 2015 θα ισχύσει το Π.∆. 11/2014 ( ΦΕΚ 17 Α ́). ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ

Επίσης οι υποψήφιοι – ες της Σχολής Ικάρων ( όλων των τμημάτων της ) πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Αυτό προβλέπεται στον Οργανισμό της Σχολής Ικάρων. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΚΑΡΩΝ

Η Τομεάρχης των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση, μεταξύ άλλων έθεσε θέμα για νέα προκήρυξη εισαγωγής των αστυνομικών μέσω πανελληνίων εξετάσεων στη σχολή Αστυνομίας, καθώς και για τον χρόνο εισαγωγής των επιτυχόντων προηγούμενων ετών.

Πηγή: http://www.esos.gr/

[ Συνέχεια του άρθρου στο: esos.gr ]

Comments are closed.