Open Close

Ελεύθερη στο διαδίκτυο βραβευμένη ταινία αποφοίτων του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ

Ελεύθερη στο διαδίκτυο βραβευμένη ταινία αποφοίτων του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ

Διέξοδο στους τρόπους ψυχαγωγίας κατ΄ οίκον, σε μια περίοδο που η λειτουργία των κινηματογράφων της χώρας έχει ανασταλεί στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, προσφέρουν απόφοιτοι/απόφοιτες και φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία από το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Scopophilia, είναι πλέον ελεύθερη στο διαδίκτυο, με πρωτοβουλία των συντελεστών της, για να αποτελέσει κινηματογραφική συντροφιά κατά την παραμονή στο σπίτι.

Όλοι οι βασικοί συντελεστές της ταινίας Scopophilia είναι απόφοιτοι/απόφοιτες και φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριου του 2018, ενώ στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2019.

Η Scopophilia αποτελεί την πρώτη ευρωπαϊκή computer screen ταινία. Βασίζεται στην ηδονοβλεπτική ματιά του διαδικτύου, καθώς η ιστορία της ξεδιπλώνεται από οθόνες υπολογιστών. Η ιστορία της ταινίας αφορά έναν φοιτητή ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα σπίτι του λόγω προβλημάτων υγείας. Παρακολουθώντας διαδικτυακά κάμερες αγνώστων, γίνεται άθελά του μάρτυρας ενός φόνου και μπλέκει στον ιστό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Θα μπορέσει να ξεσκεπάσει τον δολοφόνο ή θα πιαστεί και ο ίδιος στην παγίδα του;

Η ταινία απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής Νεότητας στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Maryland, στις ΗΠΑ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/_l4Sg-jbeYQ

Comments are closed.