Open Close

Η Μ. Τζούφη για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την Παιδεία

Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την Παιδεία αποτελούν δοκιμασμένες και αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος δήλωσε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη στον 102fm της ΕΡΤ3.
Όπως ανέφερε, η Δημόσια Εκπαίδευση στα χρόνια της κρίσης έχασε 36.000 εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό σύστημα στηρίχθηκε στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Για το λόγο αυτό, η απερχόμενη Κυβέρνηση είχε προγραμματίσει την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών, πέραν των 4.500 μόνιμων θέσεων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Ωστόσο, όπως τόνισε η κα Τζούφη, η νέα κυβέρνηση δεν έκανε καμία αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες εξαγγελίες, η βουλευτής Ιωαννίνων και Αν. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία, επεσήμανε πως σηματοδοτούν την επιστροφή σε παλιές, συντηρητικές συνταγές, οι οποίες δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως η «βάση του 10» επαναφέρει κριτήρια αποκλεισμού των μαθητών από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και δημιουργεί «πελατεία» για τα ιδιωτικά κολέγια, ενώ η επαναφορά του ν+2 και η διαγραφή των φοιτητών στερείται παιδαγωγικής λογικής και δεν έχει οικονομική επιβάρυνση για την Πολιτεία.
Τέλος, αναφερόμενη στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σημείωσε πως πρόκειται για ιδεοληψία της ΝΔ προκειμένου να ικανοποιήσει τα συντηρητικά της ακροατήρια στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη».

Comments are closed.