Open Close

Επιμόρφωση: Εκπαίδευση Παιδιών με Σύνδρομο Down

8.Down,-Athens,

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: http://bit.ly/DownAthens19
Εισηγητής: Δρ Τ. Μαυροπαλιας
Δίδακτρα: 35 € (Φοιτητές-Άνεργοι) | 45 € (Επαγγελματίες)

Το σεμινάριο επικεντρώνεται σε καίρια ζητήματα εκπαίδευσης μαθητών, με σύνδρομο Down καθώς και με τη διάγνωση της ελαφριάς ή μέτριας Νοητικής Αναπηρίας (Ν.Α.), που φοιτούν σε γενικό σχολείο, δηλαδή σε ένα «Σχολείο για Όλους». Στην Ελλάδα, περίπου το 18% των μαθητών με αναπηρίες που βρίσκονται στις γενικές τάξεις, είναι με Νοητική Αναπηρία και σύνδρομο Down.Τα παιδιά με τα παραπάνω είδη διαγνώσεων – σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα- μπορούν και ενδείκνυται να φοιτούν στη γενική εκπαίδευση. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ουσιαστική ένταξη αυτών των παιδιών είναι η ύπαρξη υποστηρικτικής βοήθειας, καθώς και ο σχεδιασμός ειδικού αναλυτικού προγράμματος που θα λαμβάνει υπόψη τόσο τα ατομικά χαρακτηριστικά όσο και τις μαθησιακές ιδιαιτερότητές τους.

Μαθησιακοί Στόχοι
Μετά το τέλος του σεμιναρίου, οι επιμορφούμενοι προσδοκάται:
α. Να κατέχουν το βασικό θεωρητικό υπόβαθρο για το σύνδρομο Down και τη Νοητική Αναπηρία.
β. Να προβαίνουν στο σχεδιασμό εξατομικευμένου προγράμματος διδασκαλίας προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές, ανάγκες των παιδιών με τις παραπάνω διαγνώσεις
γ. Να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τεχνικές / πρακτικές για την ανάπτυξη κοινωνικών, ακαδημαϊκών και συναισθηματικών δεξιοτήτων μαθητών με Σύνδρομο Down και με Ν.Α. που βρίσκονται στο γενικό σχολείο / στο «Σχολείο για Όλους».

Comments are closed.