Open Close

Εκπαίδευση Παιδιών με Σύνδρομο Down | Επιστημονικό Σεμινάριο

2. Sundromo Down Thess,23.2.19

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:http://bit.ly/DownThess19

Εισηγητής: Δρ. Τρύφων Μαυροπαλιάς

Μαθησιακοί Στόχοι
Μετά το τέλος του σεμιναρίου, οι επιμορφούμενοι προσδοκάται:
α. Να κατέχουν το βασικό θεωρητικό υπόβαθρο για το σύνδρομο Down και τη Νοητική Αναπηρία.
β. Να προβαίνουν στο σχεδιασμό εξατομικευμένου προγράμματος διδασκαλίας προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές, ανάγκες των παιδιών με τις παραπάνω διαγνώσεις
γ. Να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τεχνικές / πρακτικές για την ανάπτυξη κοινωνικών, ακαδημαϊκών και συναισθηματικών δεξιοτήτων μαθητών με Σύνδρομο Down και με Ν.Α. που βρίσκονται στο γενικό σχολείο / στο «Σχολείο για Όλους».

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής που φοιτούν στις τάξεις τους μαθητές με σύνδρομο Down και με Νοητική Αναπηρία. Επίσης και σε φοιτητές που προσδοκούν να εργαστούν στο χώρο της εκπαίδευσης και θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να υποστηρίζουν παιδιά με τα παραπάνω είδη διαγνώσεων. Παράλληλα, το σεμινάριο αφορά και ειδικούς επαγγελματίες (π.χ ψυχολόγους, εργο-λογοθεραπευτές κ.ά) οι οποίοι εμπλέκονται στην εκπαίδευση αυτών των παιδιών. Επιπρόσθετα, η επιμόρφωση απευθύνεται και σε γονείς παιδιών με σύνδρομο Down και με Νοητική Αναπηρία, ώστε να κατανοήσουν τον τρόπο που εκπαιδεύεται το παιδί τους εντός της γενικής εκπαίδευσης, αλλά και για να πάρουν ανατροφοδότηση, με σκοπό να έχουν πιο υποστηρικτικό και καθοδηγητικό ρόλο.

Comments are closed.