Open Close

2 Επιστημονικά σεμινάρια ειδικής αγωγής στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

17. Αξιολόγηση Δεξιοτήτων σε παιδιά με ΔΑΦ_Θεσ25_11_17

Στις 25 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται δύο επιστημονικά σεμινάρια ειδικής αγωγής στην Θεσσαλονίκη!!

1. Αξιολόγηση και ενδυνάμωση δεξιοτήτων σε παιδιά με ΔΑΦ 
Το συγκεκριμένο σεμινάριο στοχεύει στην τεχνική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων στη αξιολόγηση ικανοτήτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ΑμεΑ. Η εισήγηση διανθίζεται με βιντεοσκοπημένα παραδείγματα εφαρμογής. Έμφαση δίδεται στην τεχνολογία της εφαρμοσμένης ανάλυσης της συμπεριφοράς, ιδιαίτερα στην ανάλυση έργου μέσω της οποίας μπορούν να διδαχθούν διάφορες ικανότητες όπως κοινωνικές, αυτοεξυπηρέτησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Επίσης θα αναλυθούν οι επιπτώσεις της ανάλυσης της λεκτικής συμπεριφοράς από τον B.F. Skinner, για την ανάπτυξη ικανοτήτων εκφραστικής γλώσσας (αιτήματα).
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε ειδικούς παιδαγωγούς, σε λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, επαγγελματίες, κ.ά. Τέλος, απευθύνεται σε γονείς και φοιτητές που θέλουν να ενημερωθούν για την ενδυνάμωση δεξιοτήτων σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Δείτε την αναλυτική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

18. Κοινωνική Κατανόηση και Αυτισμός_Θεσ25_11_17

2. Διδασκαλία Κοινωνικής Κατανόησης σε παιδιά με Αυτισμό: Κοινωνικές Ιστορίες-Σενάρια
Το συγκεκριμένο σεμινάριο στοχεύει στην ανάπτυξη ικανοτήτων συγγραφής κοινωνικών ιστοριών με σκοπό την καταπολέμηση των προβληματικών συμπεριφορών και του άγχους. Η ενεργός εμπλοκή των γονέων στη συγγραφή κοινωνικών ιστοριών και η συνεργασία τους σε αυτό το πλαίσιο με τους ειδικούς αναδεικνύει τις κοινωνικές ιστορίες σε ένα εργαλείο κοινωνικής μάθησης που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα σε γονείς ειδικούς και πρόσωπα με αυτισμό όλων των ηλικιών.
Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε ειδικούς παιδαγωγούς, σε λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, επαγγελματίες, κ.ά. Τέλος, απευθύνεται σε γονείς και φοιτητές που θέλουν να ενημερωθούν για την συγγραφή κοινωνικών ιστοριών.

Δείτε την αναλυτική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Comments are closed.